Berta Sándor

Már 62 millióan csatlakoztak a Google Plushoz

Újabb adatokkal támasztotta alá a szolgáltatás növekvő népszerűségét Paul Allen, az Ancestry.com nevű családtörténet-kutató portál alapítója. A szakember azt állítja, hogy a Google Plust jelenleg már 62 millióan használják.

Paul Allen legújabb bejegyzésében kifejtette, hogy a platformhoz naponta 625 000 új tag csatlakozik, a regisztrált személyek száma pedig elérheti a 62 milliót. A Google Plus még sosem volt ennyire népszerű, mint napjainkban. Az új tagok száma december elején becsülthöz képest 12 millióval nőtt. A kutató és kollégái július óta becsülik meg a lehetséges taglétszámot és ehhez a világ 337 leggyakrabban előforduló családnevét használják fel. Azt figyelik meg és jegyzik fel, hogy az adott családnevek mennyire gyakran bukkannak fel a Google Plus profiljaiban.

A Google Plus szolgáltatás egyre ismertebb világszerte, ehhez persze nagyban hozzájárult a keresőcég hirdetési kampánya. Az Egyesült Államokban például televíziós reklámokban mutatják be a platformot és a benne rejlő lehetőségeket. Emellett van még egy tényező: a vállalat egyre több szolgáltatásába integrálja a Google Plust, így az az internetezők számára lassan megkerülhetetlenné válik.


Amennyiben Allen becslései helyesnek bizonyulnak, úgy a platform regisztrált tagjainak száma jövő februárra elérheti a 100 milliót, a jövő év végére pedig a 400 milliót. A kutató nem véletlenül ennyire optimista, szerinte az egész folyamat hátterében a hálózati hatás áll, vagyis az egyre több tag újabb és újabb felhasználók számára teszi vonzóvá a Google Plust. Ezenkívül nem lehet figyelmen kívül hagyni az Android növekvő népszerűségét sem, ami szintén hatással lehet a létszám megugrására.

Allen júliusban úgy vélte, hogy a szolgáltatást már a zárt bétaszakaszban is 4,5-5 millióan használhatták. Szeptember végén pedig már 50 millióra becsülte a tagok számát. A Google Plus június végén indult el, az első 3 hétben 20 millióan látogattak el az oldalra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • leone92s #95
    igen, vannak még apróbb hülyeségek, de szerintem sokszor irritáló tud az lenni ha valaki ír a faladra, csak úgy. természetesen ott van a törlés opció, de tételezzük fel hogy te nem nézed meg csak 3 nap múlva a facebookod, lehet addigra egy lejárató üzenet mindenkihez eljut (ezt természetesen kilehet védeni azzal hogy letiltod ezt a funkciót, de valjuk be: ezt nem sokan tették meg).
    egyenlőre úgy érzem, jobb ez így, mert ha akarod, tagelheted az ismerősöd +előjáróval a saját postodban, esetleg még a láthatóságot is lecsökkentheted csak rá, így szinte privát üzenetet alkotva.
    Én úgy gondolom a saját streamem legyen a sajátom, más ne irkáljon oda (gondolok itt amikor születésnapod van és több 10 neadjisten több 100 post van a faladon... az olyan mintha kinulláznák a faladat, hiszen csak az fog látszódni, másrészt meg egyáltalán nem személyes, de ez csak egy vélemény...)

    egyenlőre engem még az is foglalkoztat, hogy nincs ú.n. direct message, legalábbis egy ahhoz hasonló app van androidra, de az oldalon nem látom ezt, vagy csak én vagyok vak (mondjuk lehet az is hogy jól elvan dugva).

    BTW, mostmár én is értem andrew barátunkat (bocsánat hogy nem idézem rendesen a neved, de azok az _ rendkívül kényelmetlenné teszik a neved gépelését), akkor valami a rendszerrel lehet a probléma, vagy mi vagyunk mind sötétek :)

    Így zárásként azt érzem, hogy mindig lesznek akiknek nem tetszik az aktuálisan hypeolt oldal, de mégis használni fogják mert azon lehet majd elérni az embereket. Egyenlőre remek stratégiának érzem, hogy a g+-t beépítették az ICS-be, mert így több emberhez fog eljutni, többen ismerkednek meg vele.
  • Neerpelt #94
    Azt hiszem igen, bár szerencsétlen módon "Üzenet küldése" a funkciónak a neve. Nem keverendő össze az e-mail küldésével... grrrrrr. Szóval vannak még apró hülyeségek.
  • a_n_d_r_e_w #93
    Na akkor szent a beke, nyugalom, meg peace-love-unity :P

    Soha nem zarkoztam el a G+-tol, csak egyszeruen vannak benne olyan dolgok, amik miatt nekem a face egyelore jobban bejon. Ezt meg is irtam a guglinak mikor feedbacket kert. Egy dolgot mondjatok meg meg, azota lehet mar a masik uzenofalara irni?

    Kosz
  • Szefmester #92
    Fura.. most már én is értettem. :)

    A profil beállításoknál van pár lehetséges megoldás. pl
    Személyek a köreidben legördülő menü, és két választás arra hogy kik láthatják ezt. Mindenki vagy csak a köreid.

    Valamint egy: Akiknek a köreiben szerepelsz
    Azon személyek megjelenítése, akik felvettek a köreikbe (pipával)

    Próbáld ki egy ismerősöd segítségével. Pl nem alapbeállítás az hogy email vagy üzenetet fogadhassak ismerősöktől.
  • Neerpelt #91
    Vagy újra :)
  • Neerpelt #90
    Nahát, most hogy normálisan, összefüggéseiben elmagyaráztad, értem!

    "Kerdem en, meg mindig igy van, vagy addig nem kerulok be mas koreibe, amig en meg nem erositem kolcsonosen?"

    Magánszemélyeknél még mindig így van, de biztosíthatlak róla, hogy már nem csinálja ezt senki; nekem is volt ilyenem (speciel egy amerikai néger, akit persze nem ismertem), de a vandálok már október körül felhagytak ezzel. Oldalaknál viszont nincs: nem vehet fel senkit sem a köreibe addig, míg az fel nem veszi őt.
    Ha van olyan oldal, vagy szégyelnnivaló ismerősöd (:D), akit nem mutatnál meg másoknak, azt is be tudod állítani, hogy csak bizonyos ismerőseid látszódjanak az profilodra látogatóknak.

    Egyébként nagyon forradalmi változások nem történtek a felületen, úgyhogy lehet még csalódni fogsz.
  • a_n_d_r_e_w #89
    Annyi a bajom mindossze, hogy nem akarok latszani mas koreiben, amig vissza nem igazolom, semmilyen modon, ez engem nagyon zavart. Ha most maskepp van, adok neki eselyt.

    Az meg kellemetlen, hogy hiroldalak ugy probaltak magukat reklamozni, hogy boldog boldogtalant bevettek a koreikbe. Nem azert zavart mert el kellett olvasnom amit irtak, hanem azert mert ez tolakodas. Es aztan mentek tovabb az ember ismerosein, azokat is megjeloltek, a joember meg csak annyit latott, o, fasza, benne van a_n_d_r_e_w a kozos ismerosok kozott, pedig nem, ugymond visszaeltek valamilyen szinten velem.

    Nem ertem miert nehez ezt megerteni :(

    Kerdem en, meg mindig igy van, vagy addig nem kerulok be mas koreibe, amig en meg nem erositem kolcsonosen?
  • unrealnoise #88
    google +-on a követés a legjobb dolog, facebookon sírok, amikor egy csomó érdekes ember látok, de nincs ott követés gomb, mert b*szták aktiválni, illetve az FB baszta kötelezővé tenni.

    googo +-on bezzeg ha érdekes személybe botlok, akkor nincs más dolgom csak a követésre bökni, a kommunikáció már ezzel elindult, legalábbis lehetővé tette.

    FB-n ezzel szemben mit csinálhatok ha nem tudok feliratkozni egy illetőre?
    kezdjem üzenetekkel bombázni, hogy megismerjen, aztán vegyen fel barátnak? az meg kamu, meg amúgy is, a legtöbben nyilván elküldenének a fenébe.

    nekem többek közt ezért is szimpibb a google+, jah és még valami tetszik, láthatom, hogy pl egy zenekart kik követnek. nem csak egy számot látok, hanem arcokat is...
  • Szefmester #87
    Esetleg megpróbálhatnád példával és folyamatábrával vagy képekkel megmutatni TE mire gondolsz. Vagy mindenki helikopter és csak te vagy normális , meg 1 embernek van sejtése mire gondolsz, vagy...
  • a_n_d_r_e_w #86
    Hat akkor sajnalom, de legelabb beismered ;)