Gyurkity Péter

LG Fantasy és Android 4.0

A napokban ismét felbukkant az LG korábban már megszellőztetett, majd csaknem elfelejtett újdonsága, a cég pedig közölte, hogy mely változatok kapják majd meg a legújabb Android szoftvert.

Közvetlenül az ünnepek előtt jelent meg egy érdekes fórumbejegyzés, amelyben a korábban már emlegetett LG Fantasy okostelefon részleteit ecsetelték, ezúttal román forrásból. A hír némi meglepetést okozott, hiszen a készülék esetleges megjelenése hónapokkal ezelőtt merült fel, azóta azonban semmilyen információt nem tudhattunk meg arról, így az eredeti beszámoló lassan a feledés homályába merült.

Most arról olvashatunk, hogy a Fantasy kikerült néhány tesztelőhöz, ők azóta is nyüstölik a fejlesztést, és bár a forrás meglehetősen szűkszavú volt a specifikációval kapcsolatban, néhány képet azért megosztott az érdeklődőkkel, ezt pedig később bizonyos hardveres részletek követték. Ebből megtudhatjuk, hogy igencsak könnyű, stílusos készülékről van szó, amely 4 hüvelykes IPS-kijelzőt kapott, ezt pedig hátoldali 5 megapixeles és elülső 1,3 megapixeles kamera, a Windows Phone 7.5 szoftver, valamint 8 GB-os belső tároló egészíti ki. A képeken jól látható a "Not for sale" felirat, azt azonban továbbra sem tudni, hogy az okostelefon mikor jelenik majd meg - ezt eredetileg az utolsó negyedévre várták, ebből azonban nyilván nem lett semmi.

Az LG ezalatt (több vetélytársa példája alapján) a Facebook oldalán közölte, hogy mely készülékek és mely sorrendben kapják majd meg a Android 4.0-ás verzióját, azaz az Ice Cream Sandwich változatot. Két lépcsőben tervezik végrehajtani a frissítést, ebből az elsőre a második negyedévben, azaz április és június között kerül majd sor, mégpedig az LG Optimus LTE, a Prada phone by LG 3.0, az LG Optimus 2X, az LG Optimus Sol, az LG my Touch Q és az LG Eclipse bevonásával. Őket követi majd a harmadik negyedévben, tehát legkésőbb szeptemberig, az LG Optimus 3D, az LG Optimus Black, az LG Optimus Big, az LG Optimus Q2 és az LG Optimus EX.

Elemzői várakozások szerint a gyártónak nem lesz könnyű dolga, meglehetősen nehézkesen tudják majd magukat megkülönböztetni a riválisoktól (ez különösen a Mangóval érkező Fantasy esetében jelenthet gondot), de nyilván egyetlen szereplő sem engedhet le az egyre kiélezettebb versenyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 7evenb #2
    Mindenféle frissítés szar az LG-nél... leginkább nincs is...
  • mrlujoak #1
    Nagyon gáz az ICS frissítés az LG-nél... Nagyon.