Gyurkity Péter

LG Optimus Sol és SE Live with Walkman

Érdekes elnevezésű okostelefonokkal jelentkezik az LG és a Sony Ericsson, ám míg előbbi a kijelzőre, addig utóbbi (a készülék nevéhez illően) a zenei élményre, a kiegészítő szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt.

Egyszerre futott be a hír a két új fejlesztés közeljövőben várható megjelenéséről, így újabb páros érkezéséről számolhatunk most be egyetlen cikkben, amiben egyébként mostanában nincs hiány. Minden valamirevaló cég igyekszik kivenni a részét az okostelefonok által keltett hisztériából, ahogy a hordozható megoldások egyértelműen átveszik a PC kilencvenes években élvezett kitüntetett szerepét, az utóbbi időszakban pedig ezen vállalatok meg-megspékelik saját változataikat valamilyen érdekességgel.


LG Optimus Sol

Az LG az Optimus Sol névre keresztelt okostelefont tervezi piacra dobni, mégpedig elsőként Európában, amit dél- és közép-amerikai megjelenés követ majd. A készülék házon belül a Victor kódnévre hallgat, Android 2.3-ra támaszkodik, különös ismertetőjele pedig a kijelző, amely egy 3,8 hüvelykes ULTRA AMOLED WVGA-változat. Ez a hivatalos információk szerint erős napfényben is tűrhető végeredményt produkál, vagyis nem lesz gondunk a megjelenő adatok elolvasásával, míg az egyéb jellemzők között 1 GHz-es (egymagos) processzort, hátoldali 5 megapixeles, valamint egy elülső VGA-kamerát találunk, ezt pedig WiFi, DLNA, WiFi Direct, illetve a készenléti állapotot állítólag 30 százalékkal kitoló energiatakarékos technológiát találunk. A cég szerint megfelelő áron dobják piacra a megoldást, amely sokak számára vonzó ajánlatot jelent majd.


A Sony Ericsson a maga részéről a Live with Walkman nevű okostelefonnal készül, egyértelmű utalás ez egy letűnt korszak emblematikus hordozható készülékére, emellett pedig egy külön gombra, amelyen keresztül egy, a Facebookba integrált zenelejátszót érhetünk el, előre betöltött kedvenc számainkkal. A Qriocity szolgáltatás szintén megtalálható, ezen keresztül további zenei és filmes anyagokhoz juthatunk hozzá, a hardveres lista pedig az alábbiak mentén alakul: 3,2 hüvelykes (480 x 320 pixel) kapacitív érintőképernyő, 1 GHz-es processzor, 320 MB RAM, 2 GB-os microSD kártya, hátoldali 5 megapixeles és elülső videochat kamera, aGPS, WiFi (hotspot), Bluetooth, FM rádió, microUSB, illetve egy 1200 mAh-ás akkumulátor, amelyhez 115 grammos súly társul.


A telefon az utolsó negyedévben lesz elérhető, két eltérő színben (fehér és fekete).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Farkassacred #37
    Legrégibb helyett: legjobb :)
  • Farkassacred #36
    Külömb* :)
  • Farkassacred #35
    A S"e" Live with Walkman a legjobb telefon :)
    A telefon kategóriában van még, gyors, tökéletes Sony hangzás
    Különben egy szar LG,Samsung, vagy motorolánál...
    Sony a legrégibb!! :)
  • a_n_d_r_e_w #34
    Gyenge...
  • Sir Ny #33
    Bizony, cloud.strife, amit mondasz, az nincs úgy, MERT témát váltottál. Ha felhozol soksok dolgot, akkor abból csak az egyikről szabad beszélned, nem tudtad? Különben sincs igazad, egyébként se. És össze vissza fecsegsz, témát váltasz, terelsz, zagyválsz, trollkodsz. És szörnyen buta is vagy.
  • Sir Ny #32
    Én is várok veled együtt.
  • cloud.strife #31
    Itt a cikkbe mindjárt az SE. Ezek miért nem majmolják az Apple-t? SE ARC egy gyönyörű telefon, dehát látszik a különbség itt is a márkák között. Sony-nál legalább dolgoznak design-erek... :)
  • cloud.strife #30
    Ahha. Szóval neked is vannak értelmezési problémáid.
    Végignézted a képeket?. Láttad már egymás mellett a telefonokat, táblákat? Látod a csomagolást?

    Atyaúristen. Ki nem xarja le hogy ugyanaz a szögletes forma? (nekem azér is feltűnik hogy hurtára hajaznak az iPhone-ra mind az Samu, mind az LG, más gyártók azért tudnak szögletes, de nem lemásolt formákat gyártani ám, csak ezzel a két keci kóreaival van a gond mindég)
  • gosub #29
    Mégis ott, Ázsiában gyártanak mindent, még az Apple-t is. De ez tényleg tiszta dedó. Kockán vitázni melyik mennyire kockább mint a másik. Pont olyan mint a duplaklikk.
  • cloud.strife #28
    Micsoda egy tolvaj banda, felháborító ez kéremszépen. Bezzek a Csamcsung meg a Zeldzsí. Kóreába van ám az innovésön. Minden onnan ered. :)