Gyurkity Péter

A Samsung LTE-re, az LG 3D-re gyúr

Mindkét gyártó érdekes újdonságot jelentett be, ám míg a Samsung meglévő zászlóshajójának LTE-változatáról rántotta le a leplet, addig az LG a meglévő 2D-játékok 3D-re konvertálását könnyítené meg.

Legutóbb egyszerre négy új okostelefon várható érkezéséről számolhattunk be, most erről nincs szó, ám egy további változat mégis befut majd az ősszel, amely elsősorban az LTE hálózatok által (egyelőre még nem igazán) lehetővé tett nagyobb sebességet, emellett pedig némileg frissített belsőt kínál az érdeklődő vásárlóknak.


Nem másról, mint a Samsung Galaxy S II okostelefonról van szó, amely megjelenése óta folyamatosan dönti a rekordokat. Fogadtatása igencsak kedvezőre sikerült, most pedig a gyártó - nyilván az LTE technológia terjedésére számítva - felkészül a nagyobb adatátviteli sebességek kihasználására. Az LTE-változat várható megjelenését eredetileg az IFA alatt szerették volna bejelenteni, ám valószínűleg tartottak a hír kiszivárgásától, így most korábban nyilvánosságra hozták a részleteket.

Ebből megtudhatjuk, hogy a készülék 1,5 GHz-es ikermagos processzorral, 4,5 hüvelykes Super AMOLED Plus érintőképernyővel, valamint egy 8 megapixeles hátoldali kamerával, WiFi és Bluetooth támogatással jelenik majd meg, Android 2.3 kíséretében. A cég állítása szerint 100/50 Mbps lesz a felső határ, bár ehhez valódi 4G LTE-re lesz szükség.

Az LG eközben a meglévő játékok konvertálásában szeretne segíteni a külső fejlesztőknek, mégpedig a 3D Game Converter névre keresztelt megoldásával. Ez az egyes objektumok mélységét érzékeli azok elhelyezkedése alapján, majd különválasztja a közel és távol lévőket, a Parallax Barrier révén pedig külön-külön jeleníti meg őket a jobb és bal szemünknek, a vizuális mélység illúzióját keltve.


Terveik szerint az Optimus 3D kapná meg elsőként a szoftveres frissítést valamikor októberben (a pontos dátum nyilván a szolgáltatóktól függ), a rajtra pedig mintegy 50 meglévő játékot konvertálnának át, hogy kellő kínálat legyen elérhető a vásárlók számára.

Az IFA alatt az említett okostelefon is látható lesz, immár 3D-játékok társaságában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!