Gyurkity Péter

LG Optimus Hub és HTC Runnymede

Ezúttal két, korábban megismert okostelefon új változatáról számolhatunk be, amelyek eddig eltérő néven, illetve más operációs rendszer alatt kaptak említést a szaksajtóban - megjelenésük még az ősszel esedékes.

Elsőként említsük meg az LG fejlesztését, hiszen erről korábban is írtunk, igaz akkor még LG Univa néven. Az azóta eltelt nagyjából egy héten viszont kiderült, hogy nagyjából mikor vehetjük Európában is kezünkbe a készüléket, valamint megtudhattuk azt, hogy a cég milyen hivatalos nevet választott új jövevényének. Lássuk a részleteket!

Az Univa tehát Optimus Hub néven jelenik meg a kontinensen, elsősorban a fiatalabb korosztályok igényeit kielégítendő. Belépő szintű megoldásról van szó, így nem meglepő, hogy a kijelző mindössze 3,5 hüvelykes, a felbontás 480 x 320 pixel, míg a processzor egy 800 MHz-es Qualcomm MSM8227 chip, ehhez pedig 512 MB RAM, hátoldali 5 megapixeles kamera (VGA-videók készítéséhez), microSD, WiFi (DLNA támogatással), továbbá WiFi Direct, Bluetooth 3.0 és GPS társul. A szoftveres oldalon Android 2.3 (Gingerbread) teljesít szolgálatot, a megjelenésre pedig októbertől számíthatunk, legalábbis ez lesz a legkorábbi időpont.


LG Optimus Hub és HTC Runnymede

Ami cikkünk másik szereplőjét illeti, ő immár a HTC Runnymede névre hallgat, azt követően, hogy a cég egy huszárvágással átkeresztelte a Windows Phone 7 alá megjelenő TITAN-t, hogy azt ezúttal Androiddal gazdagítsa. Ennek megfelelően a hardveres oldalon a már ismert jellemzőket találjuk: 4,7 hüvelykes Super LCD érintőképernyő 480 x 800 pixel felbontással, alumínium külső, 9 mm-es vastagság, 1,5 GHz-es Snapdragon MSM8255 processzor, 768 MB RAM (ez eredetileg 512 MB volt), valamint 8 megapixeles hátoldali kamera (HD-videókhoz) és elülső 1,3 megapixeles kamera, DLNA támogatás, továbbá SRS Surround Sound, illetve a TITAN esetében hiányzó Beats Audio.

A 16 GB-os belső tárolóval érkező példány Angliában 500 fontot kóstál majd hűség nélkül, míg a 32 GB-os példány esetében ez 530 font lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!