Gyurkity Péter

ZTE és LG okostelefonok

A ZTE újabb képet hozott nyilvánosságra a Windows Phone 7 Mango alá készülő megoldásáról, míg az LG hivatalosan is bemutatta két új fejlesztését, amelyek Optimus Pro és Optimus Net néven jelennek meg.

Néhány nappal ezelőtt a Microsoft részéről futottak be hírek az operációs rendszer frissítésével kapcsolatban, ekkor pedig a várhatóan ősszel megjelenő okostelefonokról is láthattunk néhány képet. Ezúttal azonban ezen készülékek gyártóinak egyike, a ZTE hozott nyilvánosságra saját felvételeket, amelyek érdekes módon némileg különböznek a korábban látottaktól.

A kínai Twitterként is emlegetett Weibo oldalán jelentek meg a képek, amelyeken a cég első WP7 Mango fejlesztését vehetjük szemügyre. A Microsoft rendezvénye óta ugyan kiderült, hogy elsőként a Fujitsu IS12T támogatja majd az új verziót a maga 3,7 hüvelykes kijelzőjével valamikor augusztusban, a ZTE azonban továbbra is csak annyit árul el, hogy egyszerre több változaton dolgoznak, amelyek nagyjából egy időben futnak majd be. Véleményük szerint a WP7 idővel még az Androidot is lepipálja majd a piacon, ezért ők mindkét vonalon aktívan jelen lesznek (androidos telefonokat már most is gyártanak).

Az LG készülékeiről szintén esett már szó a napokban, ekkor megtudtuk, hogy Optimus Pro, illetve Optimus Net néven érkeznek ezek az okostelefonok, mégpedig elsőként Európában. Most a hivatalos bemutatóra is sor került, ehhez pedig természetesen teljes hardveres lista is járul. Az Android 2.3 mellett tehát előbbi telefonon 2,8 hüvelykes érintőképernyő, QWERTY-billentyűzet, 800 MHz-es processzor, 256 MB RAM, 150 MB-os belső tároló, 2 GB-os microSD, 3 megapixeles hátoldali kamera, WiFi, Bluetooth 3.0, aGPS, FM rádió, HSDPA, valamint egy 1500 mAh-ás akkumulátor található, Optimus UI 1.5 kíséretében.


Az Optimus Net ugyanazon chippel érkezik, 3,2 hüvelykes érintőképernyő, 512 MB RAM, 150 MB-os belső tároló, 2 GB-os microSD, valamint aGPS, WiFi (DLNA-támogatással), Bluetooth 3.0, FM rádió, opcionális NFC, illetve egy szintén 1500 mAh-ás akkumulátor és Optimus UI 2.0 mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #3
    nem, de a zte most olyan androidos telefont árul 40ezetért, hogy az annál jobb telefonok 70ezernél kezdődnek.
  • lalaa #2
    pff nem valami nagy eresztés egyik se......
  • Skynet85 #1
    ZTE megoldására kíváncsi vagyok most egy bladem van, és pöpec kis teló.