Gyurkity Péter

LG Optimus Q2, iPhone 5 megjelenés

Az LG hazai pályán mutatta be legújabb üdvöskéjét, amely az Android vonalat erősíti, miközben egyszerre két különböző pletyka is felbukkant az iPhone 5 megjelenésével kapcsolatban.

Lássuk előbb a dél-koreai gyártó készülékét, hiszen esetükben hivatalos megerősítésről, mi több, valós megjelenésről beszélhetünk, az első példányok ugyanis már kikerültek a számukra hazai piacra, az európai megjelenés pedig egy héten belül esedékes, legalábbis a rendelkezésünkre álló hírek szerint.

Az LG Optimus Q2 eszerint 4 hüvelykes IPS érintőképernyővel érkezik, amely legfeljebb 800 x 480 pixel felbontást támogat. Az okostelefon vastagsága 12,3 mm, súlya 147 gramm, hátoldalán egy 5 megapixeles kamera helyezkedik el, amelyet egy elülső VGA-kamera egészít ki a videóhívások lebonyolításához. A QWERTY-billentyűzetet a kijelző mögül csúsztathatjuk ki, a teljesítményért pedig egy 1,2 GHz-es ikermagos Tegra 2 chip felel - a támogatott technológiák listáján megtalálható a WiFi, a WiFi Direct, valamint a Bluetooth. Amint azt említettük, kontinensünkön egy héten belül rajtolhat az Android 2.3-mal felvértezett megoldás.


Az iPhone 5 megjelenésével kapcsolatban az elmúlt napokban két különböző híresztelés látott napvilágot. Az egyik szerint az Apple pontosan október 5-én tart majd sajtótájékoztatót, itt kerülne sor a legújabb generáció (és valószínűleg a sokat emlegetett olcsóbb iPhone 4 változat) bejelentésére, hogy ezután egy héttel jelenjenek meg az első példányok a boltok polcain. Ezzel ellentétes értelmű viszont a másik pletyka, amely a hardveres komponensek hiányáról, illetve a gyártási folyamat lassú beindulásáról szól, kiemelve, hogy a viszonylagos hiányt csak a jövő év elejére tudják majd leküzdeni, tehát az őszi rajt ellenére igazából valamikor 2012 első hónapjaiban indul majd be az igazi roham.

Érdekes, hogy az esetleges új iPod debütálása teljesen hiányzik ezen hírekből, márpedig erre általában az iPhone vonal megújulásával együtt szoktak sort keríteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Humprey84 #6
    Nagyon kíváncsian várom hogy milyen lesz az új Iphone. Biztos hogy a piac többi szereplője felkötheti a gatyáját, bár a Samsung most elég erős ellenfél lett szerintem. Mindenesetre biztos hogy ötős készüléket adnak ki. kíváncsi leszek ki lesz majd az előadó!
  • wolruf #5
    Az biztos nem, de van alternatív DLNA
  • kisedi #4
    Én is váltanék a Galaxy S-ről Q2-re, de Samsung LCD-im vannak és sztem LG vel nem működik az ALLSHARE hogy a telefonról való távírányítást ne is említsem.
  • wolruf #3
    Tetszik ez a QWERTY-s cucc. Ha bejön ide is, eladom az Optimus 2X-emet és erre váltok :)
  • maxy182 #2
    Hoppá... Kicsit "bedugult" az alma...
  • DjDano #1
    Ipad 3 csak jövő tavasszal/nyár eljén jön, ne is várjatok rá előbb :)