Berta Sándor

Fókuszban a Huawei MediaPad

A Huawei megpróbál betörni a tábla PC-k piacára is és a júniusban bejelentett MediaPad nevű készülékének köszönhetően erre minden esélye meg is van.

Külsejét tekintve a készüléknek semmi oka nincs a szégyenkezésre, a felhasznált anyagok jó minőségűek, a ház nem recseg vagy ropog, korrekt módon van összeszerelve, az élek le vannak kerekítve. Ugyanakkor a felületen jól láthatók az ujjlenyomatok, s hajlamos gyorsan koszolódni, illetve karcolásokat összegyűjteni. Különösen igaz ez az eszköz hátoldalára. A SIM- és a memóriakártya a hátoldalon egy fekete fedél alatt helyezhetők el. Külsőre a MediaPad leginkább a HTC Flyerre hasonlít.


A tábla PC alján található a microUSB- és a MiniHDMI-port, míg a fejhallgató-csatlakozót az eszköz szegélyének felső részén helyezték el. A bekapcsológomb mellett van a hangerő-szabályozó. Ami még feltűnő, hogy a 7 collos, kapacitív IPS érintőképernyő nagyon tükröződik. A felhasználók két felbontás közül választhatnak: aHigh üzemmódban a felbontás 1280 x 800, míg a Standardban 1076 x 600 pixeles. A váltások esetén azonban újraindításra van szükség. A tábla PC kezelése a Standard üzemmódban is meglehetősen kényelmes.


A készülék mérete 190 x 12 x 10 mm, súlya 390 gramm. A termékbe a Qualcomm 1,2 GHz órajelű kétmagos processzorát építették be és ezt egészíti ki az 1 gigabájt RAM, illetve a nyolc gigabájt flashmemória. Ez utóbbi - memóriakártyák segítségével - legfeljebb 32 gigabájtig tovább bővíthető. A fő kamera 5 megapixeles és képes a 720p-s felvételek készítésére, a második számú kamera pedig 0,3 megapixeles.


A MediaPad 3G-s, WLAN-modullal, továbbá Bluetooth-porttal egyaránt rendelkezik. Emellett támogatja a HSPA+ szabványt. Az akkumulátor maximális üzemideje elvileg 6 óra, azonban a tesztek szerint csak 4 óra. Az operációs rendszer az Android 3.2 (Honeycomb) és a Huawei mellékeli a saját Office csomagját, a Foxit Reader PDF-olvasót, s a Lets Golf 2 és az Asphalt 6 nevű játékokat. A gyártó nem módosította az Androidot. S bár a tapasztalatok általában kedvezőek voltak, ugyanakkor pont erre vezethető vissza, hogy az alkalmazások menüinek megnyitásakor előfordultak fennakadások. A médiatartalmak lejátszásával viszont a készülék gond nélkül megbirkózott. Összességében a MediaPad jó benyomást tett a tesztelőkre. A táblagép WLAN-os és 3G-s változata Ausztriában 399 euróért kapható.

A kínai távközlési cég a júniusi bemutatón a világ legvékonyabb és legkönnyebb tábla PC-jének nevezte a MediaPadet. Az iPad 2 ugyan vékonyabb nála, de az Apple termékébe 10 collos kijelzőt építettek be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vamp17 #7
    Mit ertesz az alatt h "valoban tablet pc"? Ez talan nem az? Illetve kedves cikkirok! Sztm jobb lenne ha a Huawei illetve a ZTE teszteket ma mar nem ugy kezdenetek, hogy "nem recseg"... Jo hogy azt nem irjatok, hogy nem esik egybol szet, ha kezbe vesszuk... Azok az idok mar reg elmultak... De majd meglatjatok...
  • DontKillMe #6
    Nem beszélve aról, hogy 400 usd (nem euró!!) környékén már atomos valóban tablet pc-t lehet venni, legál w7-el, 2-4 gb rammal, 250-500-as hdd-vel, vagy kisebb ssd-vel.
  • sanyicks #5
    Megint a szokásos olcsón adtuk bejött, na most hátha sokkal drágábban is megveszik... remélhetőleg pofáraesnek és felfogják már hogy az ár számít.
  • DontKillMe #4
    A nyár végén németben vettünk egy Packard Bell-t, 10"-al, dual core, 3g, wifi..minden földi jóval 450-ért. Azt is sokalltam, de százszor inkább az, mint ez ennyiért. 200-250 USD-ért még ok lenne.
  • csimmasz #3
    400 €, 7colon, az nem épp olcso.
  • Papichulo #2
    Foleg ezzel egyutt: "Az akkumulátor maximális üzemideje elvileg 6 óra, azonban a tesztek szerint csak 4 óra."
  • asgh #1
    "A táblagép WLAN-os és 3G-s változata Ausztriában 399 euróért kapható."

    És innentől vége is a mulatságnak.