Berta Sándor

Jövőre újabb tábla PC-t dob piacra a HTC

A tajvani vállalat egyedivé akarja tenni jövőre boltokba kerülő táblagépét. Fontos cél a fejlesztés során, hogy a végeredmény nagy mértékben különbözzön a konkurens gyártók termékeitől.


HTC Flyer 2
Peter Chou, a HTC első embere a Reuters gazdasági hírügynökségnek elmondta, hogy jövőre egy új tábla PC-t dobnak piacra. A vezető közlése szerint a jelenleg még kódnév nélküli új modell mindenképpen egy különleges termék lesz, a cég célja ugyanis nem pusztán az, hogy egy újabb táblagépet dobjanak piacra, hanem ennél sokkal többet szeretnének elérni. Egy olyan készüléket akarnak majd bemutatni, amely szinte minden tekintetben különbözni fog a konkurens eszközöktől. Ugyanakkor konkrét részleteket még nem lehet tudni, például hogy az új jövevény mekkora kijelzővel fog rendelkezni vagy milyen operációs rendszert kap majd.

Chou megerősítette, hogy továbbra is prémium kategóriás gyártóként tekintenek magukra és ez a jövőben sem fog változni. A HTC vezetője szerint az emberek hajlandók többet fizetni a termékeikért, ezt támasztják alá az elmúlt hónapok sikerei is. Ráadásul a közelmúlt azt mutatja, hogy a felhasználók támogatják a filozófiájukat.

A HTC eddig két táblagépet dobott piacra. A 7 collos kijelzőt kapó Flyert idén januárban mutatták be és júniusban Jetstream modellt is, amiket már 10,1 collos érintőképernyővel szerelték fel és amelyeknek a felbontása 1280 x 800 képpont. A tábla PC támogatja az LTE, a HSDPA, az IEEE.80211 b/g/n WLAN és a Bluetooth 3.0 szabványokat. A gép egy 1,5 GHz órajelű, kétmagos Qualcomm APQ8060 típusú processzort, 1 gigabájt RAM-ot és 32 gigabájt flashmemóriát kapott. Emellett ellátták egy microSD memóriakártya-bővítőhellyel, GPS-vevővel, valamint egy hátoldali 8 és egy előlapi 1,3 megapixeles kamerával. Az operációs rendszere pedig az Android 3.1 (Honeycomb).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BrockSamson #1
    Nekem szemely szerint semmi bajom HTC-vel, de amikor arra kerult sor meg csak el sem gondolkodtam, hogy az o tabletjuket vegyem, mert egyszeruen draga volt es papiron nem nyujtott tobbet, mint a konkurencia.