Berta Sándor

Két héten belül kikerülhet a béta státuszból a Google Music

Bennfentesektől származó információk szerint a keresőcég a következő két hétben zöld utat adhat új szolgáltatásának, amely szoros kapcsolatban lesz a Google Plus közösségi hálózattal.

A The Wall Street Journal úgy értesült, hogy két héten belül kikerülhet a jelenlegi béta szakaszból a Google Music. A szolgáltatás május óta érhető el a felhasználók számára, akiknek lehetőségük van arra, hogy egy szoftver segítségével szinkronizálják a zeneszámaikat a számítógépeik és a Google szerverei között. A program Windows, Mac OS X és Linux alatt egyaránt használható és lehetővé teszi, hogy bárki meghallgathassa a dalait akár egy böngészőben vagy az Androidos okostelefonján. A böngészőben való lejátszáshoz telepíteni kell az Adobe Flash Playert, ugyanakkor egy különleges oldalnak köszönhetően lehetőség van arra is, hogy a dalokat a felhasználók iPhone vagy iPad készülékeken is meghallgathassák.


A cég az erős Google+ integráció sikerében bízik

A Google Music alkalmazás használatához szükség van egy Androidos eszközre, valamint az Android legalább 2.2-es vagy frissebb verziójára. Az Android 2.1-et használók a Flash Player telepítése után, az iOS-használókhoz hasonlóan, felkereshetik a music.google.com oldalt. A Google Music szoros kapcsolatban lesz a Google Plus szolgáltatással, így az internetezők zeneszámokat ajánlhatnak a barátaiknak, ismerőseiknek, akik az ajánlott dalokat egyszer ingyen végighallgathatják. A további hozzáférés azonban dalonként 99 centbe kerül.

Ezzel a Google Music révbe érhet, mivel a Universal Music Group és az EMI egyaránt támogatja a szolgáltatást. A Universal Music Group vezetőivel már 2009 áprilisában sikeresen megállapodott a webes konszern, az EMI vezetői pedig szintén hajlanak az együttműködésre. A társaság azonban semmit sem bízott a véletlenre, hiszen két nagy, független kiadókat tömörítő szervezettel is meg akar állapodni, a tárgyalások már az utolsó szakaszban vannak. A Sony Music és a Warner Music képviselőivel azonban nem sikerült dűlőre jutni. A Sony Music elsősorban azt kifogásolta, hogy a Google nem tesz meg mindent a szerzői jogsértések kiszűrésére, míg a Warner Music azt nehezményezte, hogy a Google Music egy ingyenes szolgáltatás lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ferrer #5
    Na de az iTunes jobb!
  • shaddam #4
    Kaptam is meghívót
  • DjDano #3
    Köszi de én nem kérek a Google-ból... Egyre több helyre próbál beférkőzni és ez nem jó.
  • aronvirginas #2
    Kérdés, hogy megmarad-e ingyenesnek 20000 dalig, illetve, hogy milyen összegbe kerül majd. Én jelenleg intenzíven használom, fizetnék is érte, de csak akkor, ha lesz korlátlan verzió is a több mint 3000 albumos gyűjteményemnek.
  • hurkaur #1
    Meg mielott valaki nagy mereszen bukast jovendolne, gondoljon arra hogy van mas piac is, mint az itthoni mindent lewarezalunk..