Berta Sándor

Ausztráliában tilos a Galaxy Tab 10.1 forgalmazása

Komoly sikert ért el az Apple Ausztráliában, egy helyi bíróság ugyanis helyt adott a társaság beadványának és megtiltotta a Samsungnak a Galaxy Tab 10.1 árusítását.

Ez a második alkalom, hogy az amerikai konszern ilyen jellegű sikert könyvelhetett el azután, hogy a Galaxy Tab bemutatása után beperelte a dél-koreai vetélytársát és ötletlopással vádolta meg. Az amerikai cég vádjai szerint a Samsung Androidot futtató okostelefonjai és tábla PC-i egy az egyben az iPhone és az iPad ügyes másolatai. Korábban a düsseldorfi bíróság tiltotta be a Galaxy Tab európai forgalmazását, igaz, később ezt a tilalmat csak Németországra korlátozták. A Samsung augusztus elején jelezte, hogy a bírósági ítéletig visszatartja Ausztráliában a Galaxy Tab 10.1-et.


Annabelle Bennett, az ügyet tárgyaló ausztrál bíró azért döntött az Apple javára, mert úgy ítélte meg, hogy az amerikai vállalatnak van nagyobb esélye megnyerni a pert. A forgalmazási tilalom kizárólag a Galaxy Tab 10.1 típusú készülékekre vonatkozik, a Samsung egyéb tábla PC-ire nem. A kérdést eldöntő per néhány héten belül kezdődik, a pontos tárgyalási napokról később dönt a bíróság.

Bennett az ítélet kihirdetése előtt mind az Apple, mind a Samsung érveit figyelembe vette és úgy ítélte meg, hogy a Galaxy Tab 10.1 piacra dobásával az amerikai társaság sokkal többet veszíthet, mint a dél-koreai vetélytársa a készülék betiltásával. Ugyanakkor a bíró azt tanácsolta a feleknek, hogy próbáljanak meg peren kívül megegyezni. Az Apple érthetően örült a döntésnek, míg a Samsung Electronics közölte, hogy folytatja a küzdelmet az Apple ellen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #39
    "de az ilyen hírek hallatán komolyan elmegy a gusztusom attól, hogy egy ilyen patkány cégtől, mint az Apple, többszázezer forint értékű terméket vásároljak."

    Miért? Patkány Samsungtól vagy Sonytól vagy társaitól jobb érzés vásárolni? Csak azért mert az SG-n nem arról írnak? Bármelyik cégről találsz olyan dolgokat, hogy hánynál tőle legszívesebben szóval én nem ettől tenném függővé a vásárlást mert a végén nem tudsz semmit venni :)
  • narumon #38
    Még nem halt ki a flash? Azt hittem azt már senki nem használja, de ezek szerint még van akinek hiányzik is? Furcsa.
  • ZsaniC #37
    És mennyi idő van még minderre? Mert ha régóta tart és már nincs sokáig a játék, akkor elég esélytelennek tűnik
  • printsreen #36
    A t-mobile hírdetett meg egy oldalt (ami egyébként egy tök hasznos kis online magazin), amihez csatolt egy nyereményjátékot. Annyi a dolgod, hogy regisztrálsz IDE és megosztod az albumod annyi emberrel ahánnyal csak tudod, mert ha a tiéd a leglátogatottabb, akkor nyersz (garantáltan) hetente egy Samsung okostelefont és főnyereményként egy tab 8.9-et
  • nahkivagyok #35
    öööm... az 8.9 már nem a trollkodás miatt. A nyilvánvaló méretkülönbségen kívül a 10.1nek ledes a villanója.
    a 8.9nek sima dualcore procija van 1.5Ghz-en
    a 10.1nek tegra 2 van beszerelve
    a 10.1-et nem lehet bővíteni ha tárhelyről van szó.
    illetve az aksi is nagyobb 700Mah-al
    illetve a 8.9en nincs közelség érzékelő. na ennyi lenne a különbség, bár nem ér annyival többet a 10.1 amennyivel drágább.
    jobban jársz a 8.9el, főleg ha nyerni lehet... szerintem menj rá.
    Bár.. azért elmondhatnád hogy mi ez a nyereményjáték :D
  • printsreen #34
    Volt már szerencséje valakinek Tab 8.1-hez? Mennyivel gagyibb mint a 10.1-es? Csakmert lehet nyerni egyet egy aktuális nyereményjátékban.. Köszi!
  • cloud.strife #33
    Röhej, de valamelyik nap ugrálva egyik-másik weboldal között valahol ott volt egy iPad kép, meg valami hír, erre mondom jaja, aztán rálestem közelebbről és észrevettem hogy az egy Tab 10.1.

    Na ezért megy a per.
  • hurkaur #32
    epic :D:D:D:D
  • G_ArchAngel #31
    Amilyen ugyvedei vannak a Samsungnak szerintem a jozan esz dontott:DDD
  • cateran #30
    "Annabelle Bennett, az ügyet tárgyaló ausztrál bíró azért döntött az Apple javára, mert úgy ítélte meg, hogy az amerikai vállalatnak van nagyobb esélye megnyerni a pert."

    Hat b+, beszarok...Hol a faxban dolgozik az a biro? Birosagon vagy fogadoirodaban? Eselylatolgatas? 5:2-hoz, hogy az Apple nyer majd vagy mi?