Berta Sándor

Ausztráliában visszatartják a Galaxy Tab 10.1-et

Máris érződik a nagy IT-cégek közötti szabadalomháború hatása. A Samsung leállította táblagépe ausztráliai bevezetését, mert meg akarja várni az Apple-lel folytatott szabadalmi per végkimenetelét.

Az Apple és a Samsung jogi vitáját jelenleg egy ausztrál szövetségi bíróság tárgyalja. Az amerikai vállalat azzal vádolja dél-koreai riválisát, hogy a Galaxy Tab 10.1 összesen tíz szabadalmát sérti meg, ezek között van a Look and Feel nevű és az iPadben használt érintőképernyő technológia. Az eljárás célja annak tisztázása, hogy a vádak jogosak-e. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a Samsung valóban megsértette az Apple szabadalmi jogait, úgy a cég kezdeményezni fogja a Samsung tábla PC-inek ausztráliai és más államokbeli eladásának leállítását.

A dél-koreai társaság bejelentette: leállítja a Galaxy Tab 10.1 ausztráliai bevezetését egészen addig, amíg a szövetségi bíróság jogerős döntést nem hoz az ügyben. Amennyiben viszont az Apple elveszíti a pert, úgy a cég egy közelebbről meg nem nevezett, komoly összegű kártérítést fog követelni riválisától.


A Samsung három termékét akarja átadni az Apple ügyvédjeinek, hogy azok megvizsgálhassák azok jellemzőit. A bíróság augusztus végére tűzte ki az első meghallgatás időpontját és ekkor születik majd döntés az első tárgyalási nap időpontjáról.

A dél-koreai elektronikai konszern március végén mutatta be a Galaxy Tab 10.1 táblagépet. Az Apple alig egy hónappal később beperelte a társaságot, ötletlopással vádolva azt meg. Az amerikai cég azt állította, hogy a Samsung androidos okostelefonjai és tábla PC-i egy az egyben az iPhone és az iPad ügyes másolatai. A társaság be is nyújtotta a beadványát egy kaliforniai bírósághoz. A keresetben azt követelte, hogy a Samsung azonnali hatállyal állítsa le az ötletlopásait és fizessen egy közelebbről meg nem nevezett összegű kártérítést. Az Apple szerint egyértelműen megfigyelhető, hogy a Samsung Androidot futtató okostelefonjai és tábla PC-i rendkívüli módon hasonlítanak saját termékeire, elsősorban az iPhone és az iPad modellekre. Az ügy azonban nem maradt ennyiben, hiszen a Samsung ellenkeresetet nyújtott be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ujfe #10
  Na de jocco ! Látom te is imádod az almát :)
  Most vennék üzleti céllal tabot. Körülnéztem...hát az apple kiesett ! Annyira nem felhazsnálóbarát, hogy 2011-ben a 2-es verzió nem támogatja a flash lejátszást, pedig már a weboldalak nagy része "sajnos" a menüt is abban jeleníti meg...hog yez jó-e az persze vitatható, de ez tény ! Az alma semmilyen módon nem bővíthető ! Ha megvetted a 16 GB-osat akkor azzal szívsz amíg csak bírsz !!! NEm is szólok már a kékfogról, bármit csak a saját szajával tudsz áttölteni rá...stb... Játék az egész ! Ezel már nem is állítom szembe az androidos ketyeréket...vitázhatunk de ha valaki tudja is használni ezeket akkor utóbbi biztosan jobb döntést !!! Ettől függetlenül le a kalappal a mérnöki, tervezői és ötletelői teljesítményükről, a markertingről nem is beszélve !!!
  Úgyhogy az apple pont bakaphatja ! POt ők azok aki korlátoznak téged a mozgásodban, arról nem is beszélve, hogy rögzít mindent amit csinálsz !
  Ezért mondom, mindegyiknek megvan a maga hiányossága de az egyiknek biztosan kevesebb mint a másiknak !
 • Sir Ny #9
  Nem lenne végük, de azért vicces, hogy a gugli az alma hátán vitetve magát terjesztette el amire oly rég óta vágyott, egy saját oprendszert, az androidot.
 • exac #8
  Nem lesz vége sem a Google-nek, sem a MS-nek, sem a Samsungnak, sem a HTC-nek ha az Apple tönkremegy, mert azokat a designereket, programozókat és tervezőket akik az Apple-ből szétszélednek, pont ők fogják felszívni. Az Apple nem a világ közepe, bár megemelem a kalapom, hogy Jobs mennyire magasra emelte a céget.

  Másrészt, az Apple nem akkor fog tönkremenni, ha megbüntetik, hanem ha Jobs meghal. Akkor viszont tutira.
 • jocco #7
  Ezt amugy se nevezném lopsnak, inkább csak kényelmesebb meg olcsóbb a másik farvizán evickélni. Amivel amugy semmi baj nincs, tudni kell az igényekhez igazodni. Apple-el is mindeki azon van kiakadva h hogy formálja az emberek igényét s a sok fanatikus "csürhe" meg utánuk... de azon öszintén senki nem gondolkodik el talán az apple az aki elörelátóan, s reaálisan tudja felmérni az igényeket s olyan terméket gyártnai ami az emberek igen nagy százalának hasznos, s könnyen használható?
  Ha csak az okos telefonokat nézzük mi volt a helyzet annó... votlak az agyon bonyilott nokiás symbian rendszerek amin gyözzön az ember kigazodni, meg a winmós rendszerek amiket még htc tette ugy ahogy használhatóvá, de még ugy is csak kényszermegoldás volt. Arról nem is beszélve h hardver gurunak kellett hozzá lenni ha progrmaot akartál rá beszerezni telepiteni. S ekkor jött az iphone ami bizonyos tekintettben (föleg telefonos funkciók) butább volt egy alap nokiánal de könnyü kezlehetöségével sokkal nagyobb rétegett tudott megmozgani mint bármelyik másik okostelefon. S persze ami napig vannak még hiányosságai az iphone-nak de azt sose várjuk h bármelyik gyártó fog tökéletes telefont gyártani... s a legérdekesebb az egészben h a nagy mobil gyártók meg ültek s bámultak elöre, s a google volt az aki látta h meg kell üllni a hullámot, s azokon a pontokra rágyurva ahol esetleg az iphone kevesebbet nyujt (persze közben más dolgokat kihagyva) vásárlókat tudnak s megfogni idöben belépett a mobilrendszerek piacára.
 • TomecK #6
  A jó művész másol, a zseniális lop ! :) Biztos vagyok benne, h az összes nagy cégénl Googlo Apple HTC Samsung, vannak iszonyat jó fantáziadús programozók akik feltalálnak ezt-azt. Naná, hogy a másik cég mindig ellopja majd átnevezi azt, de jó nagy marha vagy ha úgy gondolod mindig mindenki az apple-től lop.
 • Rotyoka #5
  MEkkora egy állomvilágban élsz :D
 • G_ArchAngel #4
  Apple nelkul vege lenne a Google-nek, Samsungnak es HTC-nek, nem lenne kitol lopni es masolni.
 • bigjoe #3
  Nagyon fájdalmas lesz a apple-nek majd a kártérítés amit fizetnie kell..
  És ez a hanyatlásának a kezdete..
 • William Hunter #2

  Az Apple tisztában van vele, hogy nem ők találták fel a "spanyol viaszt".
  Viszont levédették "iWax" néven, ezért minden jog az övék.

 • zserrbo #1
  Az Apple azt hiszi ő találta fel a spanyol viaszt vicc...