Berta Sándor

Motorola ET1, a strapabíró táblagép

A Motorola Solutions egy olyan tábla PC-t dobott piacra, amit kifejezetten a vállalatoknál való munkavégzésre optimalizáltak. A Motorola ET1-nek 7 collos kijelzője van és elvileg az 1,2 méteres magasságból való leejtést is biztonságban átvészeli.

A Motorola ET1 a Cisco Ciushoz hasonlóan üzleti célú táblagép, a bevezető ára 1595 dollár. Nem csak az ár jelzi azonban, hogy egy különleges eszközről van szó, hanem a felszereltség is. A tábla PC mérete 130,5 mm x 25 mm x 224 mm, súlya 630 gramm. A 7 collos kapacitív érintőképernyő felbontása 1024 x 600 képpont és úgynevezett Gorilla üveg, vagyis ellenáll a különböző karcolásoknak, sérüléseknek. A processzor kétmagos, az órajele 1 GHz. A készülék operációs rendszere egy módosított Android 2.3.4. Egy HTML-Framework lehetővé teszi, hogy a táblagépet használó cégek saját alkalmazásokat fejlesszenek ki.


A most bejelentett eszköznek két kamerája van, az elől található képes a 720p-s anyagok rögzítésére, illetve videochateléshez használható, míg a hátoldali 8 megapixeles és LED-vakuval látták el. A beépített memória 1 gigabájt RAM és 8 gigabájt flashmemória, ami MicroSD memóriakártya segítségével további bővíthető. A táblagéphez legfeljebb 32 gigabájtos MicroSD memóriakártyák csatlakoztathatók. Az akkumulátor üzemideje a cég közleménye szerint alig egy munkanapra elég. A Hot Swap funkciónak köszönhetően az akkumulátorok akár 15 percen belül cserélhetők, anélkül, hogy adatvesztés következne be.

Az ET1 két USB 2.0-s porttal és egy HDMI-kimenettel rendelkezik, emellett a termékhez csatlakoztatható egy vonalkód-leolvasó és egy mágneskártya-olvasó is. Ezenkívül van Bluetooth 2.1-port, egy IEEE 802.11a/b/g/n kompatibilis WLAN-modul, valamint GPS-vevőegység, giroszkóp és egy beépített elektronikus iránytű is. A tábla PC képes túlélni az 1,2 méteres magasságból való leejtést is, s 0 és 50 Celsius-fok között is működőképes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BrockSamson #16
    Gorilla Glass jol hangzik minden leirasban, de amugy nem nagyon lehet megbizni benne. Tobb keszulekemen is volt/van (tablan meg telon is), de mind megkarcolodott vegul, pedig a korulmenyekhez kepest mindig vigyazok rajuk: tokban hordom, nem dobalom. Szal johetne mar valami uj es jobb.
  • bigjoe #15
    Jónak tűnik, de a 1024 x 600 felbontás nem az igazi..
  • fishguy #14
    A 0.8m rel tesztelt tagyak asztalrol, 1.2m rel tesztelt targyak kezbol, 1.8m rel tesztelt tagyak fejmagassagbol esnek le. Van erre is ISO meg ANSI szabvany.
  • Cat #13
    Nyilván ez egy szabvány amit kb. azt jelképezi, hogy kibírja hogy lelököd a könyököddel az asztalról, nem pedig azt, hogy földözvágod. Lehetne durvábbra is méretezni, csak minek? Nem életszerű. Meg persze nem jelenti azt, hogy ha másfél méterről esik le akkor azonnal tönkremegy.
  • nextman #12
    Hat nem, termeszetesen ovatosan lelogatja mindenki a kezet 1.2 ala, es csak utana ejt le dolgokat..

    Vagy te meg nem ejtettel le nyakmagassagbol vagy mellmagassagbol dolgokat? Kizarolag derekmagassagbol? :D
  • AgentKis #11
    Igen, hiszen állandóan nyakmagasságban van a kezük.
  • nextman #10
    Tenyleg ki az aki 1.2 m-rol ejt le valamit? Egy felnott ember kb. 1.5m-rol ejt le dolgokat.
  • Tetsuo #9
    :) A raklap tegla a targonca sulyanak csupan kisebb hanyada.
  • Komolytalan #8
    1.2 méterről leejtés, lol - vegyenek ipari PDA-t, azt le lehet ejteni 5 méterről is, sőt a targonca is átmehet rajta, csak ne vigyen közben egy raklap téglát :-D
  • attes #7
    Rövid távon lehet. Néha a kínálat megelőzi a keresletet.