Berta Sándor

50 milliós felhasználói tábora lehet a Google Plusnak

Nem hivatalos számítások alapján a Google+ szolgáltatást használók száma nemrég átléphette vagy hamarosan átlépheti az 50 milliós bűvös határt, ettől függetlenül még nem jelent fenyegetést a Facebookra.

Paul Allen, a Familylink.com vezetője bejegyzésében azt írta, hogy a Google Plust használók száma már elérhette, vagy a közeljövőben elérheti az 50 milliót. A szolgáltatás elindítása óta csupán alig három hónap telt el; a Facebooknak ehhez az eredményhez 3,5 évre volt szüksége. Ráadásul azt is figyelembe kell venni, hogy az első hónapokban a Google Plusra csak meghívással lehetett regisztrálni és ezen csak pár napja, szeptember 20-án változtattak.

Allen a Google Plust használók családnevei alapján végezte el a becsléseit. Az elindulástól számított első két napban a regisztrált tagok száma 30 százalékkal nőtt. Szeptember 9-én a regisztrált tagok száma már elérhette a 28,7 milliót, szeptember 22-én pedig a 37,8 milliót. Allen ehhez hozzávette a nem latin ábécébe tartozó betűkkel írt neveket, így 43,4 millió regisztrált tagot kalkulált ki. A Familylink.com első embere az Indiában, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Japánban és más államokban leggyakoribbnak számító 400 családnevet vette figyelembe.

A Google+ június végén indult el, ez a webes társaság harmadik próbálkozása a közösségi szféra meghódítására. Az első 3 hétben 20 millióan látogattak el az oldalra. Korábban csak egyetlen platform, a Twitter büszkélkedett ekkora látogatottsággal, még 2009-ben. Azonban még a mikroblognak is több hónapra volt szüksége ahhoz, hogy elérje a 20 milliós látogatói számot. Larry Page nemrég még rendkívül elégedetten nyilatkozott a Google+ eddigi eredményeivel kapcsolatban. Az adatok szerint naponta több mint egymilliárd (!) üzenetet továbbítanak az emberek az oldalon keresztül, amelynek kiépítése 200 millió dollárba került. Az egyes látogatások időtartama átlagosan 5 perc 50 másodperc.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MeoH #5
    HAt kb. nalam is igy van :) Par ismerosom van rajta, de sem en, se ok nem nagyon hasznaljak. Sztem is a Face nagy elonyben van egyelore.
  • bino512 #4
    tök jó az a szó hogy LEHET XD Lehetnék én is bármi:D
    Amúgy nekem is van haverom hivott meg még pár száz éve... azóta 1 barátom van ott ő XD pedig nem kevés embert ismerek.
  • endrev #3
    Sokra megy az 50 milliós bázisával, ha abból senki sem használja. Nekem is van, pár barátomnak is, mert kíváncsiak voltunk rá, de továbbra is a Facebook-ot használjuk meg az IWIW-et. :D Nem tudom ez mennyire reprezentatív, csak azt tudom hogy az én környezetemben a kutya nem használja, bár folyamatosan be vagyok jelentkezve mint aktív Gmail-felhasználó.
  • gombost #2
    De kell. Mindenesetre erre majd térjünk vissza 1 év múlva. Nem szívesen mondok ilyet, de a Facebook egyelőre magasan veri.
  • Solten #1
    Aki rendelkezik Google fiokkal, annak regisztralnia se kell.