Berta Sándor

MediaPad - tábla PC a Huaweitől

A kínai távközlési cég által bejelentett készüléket kétmagos processzorral és 7 collos kapacitív IPS érintőképernyővel látják el, az operációs rendszere pedig a Google által még be sem jelentett Android 3.2 lesz.

A világ legvékonyabb és legkönnyebb tábla PC-jének nevezte a Huawei a most bemutatott MediaPadet. (Az iPad 2 ugyan vékonyabb nála, de az Apple termékébe 10 collos kijelzőt építettek be.) A Huawei modelljének súlya 390 gramm. A beépített processzor a Qualcomm 1,2 GHz órajelű kétmagos CPU-ja. A készülék képes teljes HD felbontásban lejátszani az 1080p-s felvételeket. A MediaPad két integrált videokamerát kapott. Az elülső 1,3 megapixeles és elsősorban videotelefonáláshoz használható, míg a hátoldali 5 megapixeles.


Az integrált memória mérete 8 gigabájt, ezenkívül a felhasználók egy MicroSD memóriakártya-bővítőhellyel is gazdálkodhatnak. A beépített WAN-modul támogatja a HSPA+ szabványt, továbbá az eszköz támogatja az 802.11n WLAN-szabványt. Emellett az eszköz még egy GPS-vevőegységet is kapott. A Huawei operációs rendszernek az Android 3.2-t választotta. Ez azért érdekes, mert a szoftvert a Google hivatalosan még be sem jelentette. Ennek ellenére a cég vezetői bíznak abban, hogy az új Android-verzió teljes mértékben képes lesz kihasználni a 7 collos tábla PC-kben rejlő lehetőségeket.


Az Android 3.2 (Honeycomb) mellett a gyártó feltelepíti az Adobe Flash 10.3-as verzióját is, továbbá egy Facebook- és egy Twitter-klienst, valamint a Let's Golf és a Documents To Go programokat. A MediaPad rendelkezik még egy Bluetooth-modullal, egy HDMI-kimenettel, a maximális üzemideje pedig 6 óra. Az új tábla PC az Egyesült Államokban várhatóan a harmadik negyedévben jelenik meg. A cég azt nem közölte, hogy az új termék mennyibe fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ferrer #22
    A Galaxy Tab jóval drágább, mégis sokkal kevésbé használható, lehet vannak az OS-en widgetek meg tökömtudja mik, de az androidos appok gagyik, és ez is nem elsősorban a fejlesztők hibája.
  • M2 #21
    Amerikai árak általában nettóban vannak, az európaiak pedig áfával. Így már nem olyan nagy a különbség.
  • NYCBoy #20
    Nem dehogy! Ne higy ezeknek! Havi több zer eurót kereső diplomás német és japán munkások szerelik össze őket (az almát phd-sek) azért kerülnek ennyibe!
  • kutanmiki #19
    azt akarod mondani, h az expert kütyümet gyerekek állítják össze?
  • kvp #18
    Az apple ugyanott gyartatja a termekeit, mint a hp. Fizikailag ugyanazokon a gyartosoron keszul minden. Belsore is eleg egyformak, egy hp es egy apple munkaallomas kozott szabadon lehet cserelgetni az alkatreszeket. Arban is egyformak, miosegben viszont van jobb, mivel a foxcon tul sok kenyszermunkas gyereket hasznal a gyartashoz. Jobb minoseget lehetne elerni, ha legalabb megfizetnek a munkasokat es neha kiengednek oket a gyarbol, tovabba ha kevesebb kiskorut hasznalnanak a szalagoknal. Mondjuk a huawei sem jobb, de a xing telekommunikacios eszkozgyarto kft (ZTE) is hasonlo. Lassan ott tartunk, hogy mar az is minoseg ha valaki delkoreaban vagy tajvanon gyartat.
  • morden #17
    Jah és az ipadot is kínai alkatrészekből kínai munkás kezek szerelik össze, szal tabletből van a kínai és a kínai :D bizonyíték, hogy ha akarnak a kínaiak akkor tudnak jót is csinálni :P
  • morden #16
    Én nem illetném az indokoltnál pontosan 2x drágábbat " tökéletes árnak" ,
    Van egy legenda, az apple azért drágább 2x mert belekalkulálják az ingyen cserét, így ha minden ipadot 1x vissza vinnének cserélni, még akkor is nullszaldós lenne a cég, így meg nyereséges :D
  • Ferrer #15
    Apple iPad 2. Tökéletes árban és használhatóságban + az összeszerelés is veri az összes kínai cuccot..
  • sanyicks #14
    nem igaz! "az apple termékekkel nem fordulhatnak elő problémák" :)
  • morden #13
    Vagy úgy jár ahogy én, hogy minden okés és azóta munkatársainak rendeli a cuccot külföldről eddig 100%-osan kb 15 műszaki cuccal ( ki lehet fogni hibás szériát simában, márkás cuccok közül is )