Gyurkity Péter

Táblaözön az idei Computexen

Nem okoztak a csalódást a gyártók a rendezvényen, egymás után mutatták be saját tábláikat, amelyek között igencsak érdekes megoldásokat is találunk. Egyes konkrétumokat későbbre ígérnek, ám az alapvető részleteket már tudjuk.

Az Asus saját fejlesztéséről már korábban beszámoltunk: ez egy tábla-okostelefon hibrid, amely az Androidra épül, és míg a processzor a telefonban kapott helyet, ezt a tábla révén egy nagyobb kijelző, valamint erősebb akkumulátor egészíti ki, amennyiben a videózás, avagy a böngészés mellett döntünk - tökéletes szimbiózisban, legalábbis a gyártó szerint.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Viewsonic egy 7 hüvelykes, valamint egy 10 hüvelykes példányról rántotta le a leplet, előbbi ViewPad 7x néven érkezik, Androiddal, elülső és hátoldali kamerával, HDMI-kimenettel, WiFi és HSPA+ támogatással, míg utóbbi két operációs rendszert is futtat, itt a Windows kapja a főszerepet, míg az Android virtualizálva futna - pontos ár és megjelenési dátum később várható. Az Apple háza tájáról az iPad 3 kapcsán szivárogtak ki hírek, itt minden bizonnyal marad a 9,7 hüvelykes LCD-kijelző, vagyis nem lesz AMOLED-változat, bár a Samsung vezetésével állítólag tárgyaltak az OLED jövőbeni alkalmazásáról a család további tagjait illetően.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az MSI két Android táblával rukkolt elő a kiállításon, ezek Gingerbread alatt futnak, Enjoy 7 és Enjoy 10 néven, előbbi árát nem ismerjük, utóbbi viszont 300 dollárért lesz majd kapható (a kisebb példány természetesen ennél olcsóbb lesz). A cég azzal indokolja a Gingerbread alkalmazását, hogy az nagyobb kompatibilitást és stabilitást biztosít - meglátjuk, ebből mi valósul meg, korábban már többször kritizálták őket a végleges termékek meg nem jelenése miatt. A Gigabyte a maga részéről a Windows 7 mellett voksol, ez saját táblájukon kapott helyet, amely Atom N570 processzorra, 2 GB memóriára, 320 GB-os HDD-re, valamint WiFi és HSPA+ támogatásra épül, USB 2.0 és 3.0 mellett, integrált SD-olvasóval. Az árat itt is később ismertetnék.

A Microsoft több mint 130 új Windows eszközt mutatott be saját standján, amelyek között a szerverektől az asztali konfigurációkon és noteszgépeken át a telefonokig szinte mindent megtalálunk ebben az összefoglalóban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pixx #9
    Tegnap kipobáltam az iconiaát, amelyiken két kijelző van, és az alsó a billentyűzet, hát egy hulladék, és rohadt lassú, 1600 euróért jobbat is csinálhattak volna. Szerintem az acer nem érti a tábla pc koncepciót. Ilyen fél netbookokat gyárt...
  • hdo #8
    És fele faszi ...
  • egynyári üröm #7
    a hoszteszeket expertül válogatták, az már biztos
  • philcsy #6
    Persze hogy lehet találni más rendszerre írt megoldást. De akinek van 5-10 (vagy még több) bejáratott programja, az majd lecseréli őket, végigszenved megint X db-ot mire végre megtalálja az igényének megfelelőt? Hát persze hogy nem. Na ezért jó a win-es tábla.
  • hdo #5
    Nekem olyan tablet kellene aminek van fizikai billentyűzete ... öö ... várjunk csak ...
  • kpbendi #4
    "amin minden elfut mint egy Win-en"

    Ha nem a konkrét szoftverre izgulsz rá, hanem a feladatra és a megoldásra, akkor tök mindegy, hogy melyik platform melyik szoftvert tudja futtatni, mert az adott feladatot ugyanúgy (ha nem jobban) el lehet látni más szoftverekkel is, amelyek támogatják az adott platformot, elég nagy már a kínálat szinte minden létező szegmensben.
    Innentől viszont egy táblagépnél a windows kompatibilitás nem előny, hanem a nagyobb erőforrás igény miatt inkább hátrány.
    Max a vállalati szegmensben lehet értelme egy windows táblának, ahol adott szoftverkörnyezethez kell igazodni és nem elsődleges prioritású, hogy a gép milyen gyors és meddig bírja szuflával.
  • Laza #3
    És az minek? :)

    Nekem meg egy olyan, amit a PC szabadságával használhatok, amin minden elfut mint egy Win-en ... azaz legyen Win-es :)
  • gombabácsi #2
    nekem egy olyan táblagép kéne ami totál olcsó, gyenge proci van benne és pc-re köthető, arról tölt, azzal szinkronizál stb stb

    pc billentyűzetről is lehet kezelni stb
  • Laza #1
    Na, a Win7-es Gigabyte méreteire (pl vastagság) és üzemidejére lennék kíváncsi. Az egészből ez keltette fel az érdeklődésem :)