Berta Sándor

Több hónapot késik az Acer 7 collos tábla PC-je

A tajvani gyártó bejelentette, hogy az eredeti időponttal szemben várhatóan csak az idei esztendő második felében dobja piacra a 7 collos tábla PC-jét. Korábban felbukkant egy olyan hír is, miszerint a készülék meg sem jelenik.

Az Android 3.0 (Honeycomb) operációs rendszert futtató Acer Iconia Tab A100 prototípusát Gianfranco Lanci, az Acer vezérigazgatója mutatta be tavaly május végén Pekingben, majd a tábla PC-t hivatalosan 2010 novemberében jelentették be. Az eszközt eredetileg a napokban dobták volna piacra, azonban a legújabb információk szerint a megjelenési időpont két hónapot csúszik. A vállalat egyik szóvivője közölte, hogy az Acer Iconia Tab A100 várhatóan csak az év második felében fog megjelenni. A szóvivő a csúszást nem indokolta.

Ez a kijelentés ugyanakkor teljesen ellentmond a tabletowo.pl nevű IT-blog által közölt információnak. A lengyel oldal az Acer helyi kirendeltségére hivatkozva ugyanis arról számolt be, hogy a tajvani gyártó úgy döntött, nem is dobja piacra a 7 collos kijelzőjű Acer Iconia Tab A100-at.


A csúszás indokával kapcsolatban számos találgatás látott napvilágot. Az egyik lehetséges verzió, hogy hardverproblémák merültek fel, amiket mindenképpen ki kellett javítani. Emellett felmerült annak a lehetősége is, hogy a Google áll a csúszás hátterében, az Android 3.0-ból ugyanis nem jelent meg nyílt forráskódú verzió, így a cég exkluzív szerződésekben rögzítheti, hogy milyen feltételekkel adja át a gyártóknak operációs rendszere használati jogát.


Ezenkívül lehetséges az is, hogy a Google szeretné az Android 3.0-t jobban optimalizálni a kisebb kijelzőkhöz és felbontásokhoz. Az Android 3.0-t futtató Motorola Xoom és az Acer A500 ugyanis egyaránt 10,1 collos kijelzőkkel rendelkezik, amelyeknek a felbontása 1280 x 800 pixel. Amennyiben az Acer Iconia Tab A100 megjelenését nem halasztották volna el, úgy ez a termék lett volna a világ első Android 3.0-t futtató 7 collos tábla PC-je. Most ezt a titulust alighanem a HTC vagy a Dell egyik eszköze érdemli majd ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #2
    Samsung mutogatott MEMS displayes tabletet , aki komolyat akar olyat vesz.
  • Macc #1
    Azert az a reset gomb vicces!