MTI

Nelson Mandela a Twitteren

Ha nem is személyesen, de a nevét viselő emlékközpont révén a 92 éves Nelson Mandela is csatlakozott a Twitter közösségi portál használóihoz.

A volt dél-afrikai elnök a @NelsonMandela felhasználói név alatt érhető el. A profilt a Nelson Mandela Centre of Memory megbízásából egy brit férfi, Richard Millington kezeli - tudatta hétfőn Mandela irodája. Millington már korábban létrehozta a profilt, amelyről azóta el is feledkezett. Most a központ megkeresésére folytatja tovább a munkát. Mióta az online-tanácsadóként ismert férfi pénteken kézbe vette a profilt, több mint hétszáz követője lett a politikusnak. A Twitteren ezentúl rendszeresen tesznek majd közzé fontos részleteket az apartheidellenes mozgalom hősének életéről.

"1986. április 18-án Nelson Mandela megnézte a Missing című filmet a pollsmoori börtönben" - írta hétfőn közzétett üzenetében a politikus képviselője. "1962. április 17-én Nelson Mandela Sierra Leone nemzetgyűlésébe látogatott és találkozott több képviselővel" - szólt a vasárnapi bejegyzés. Az emlékközpont szerint a világ különböző közösségi portáljain mintegy húsz ember használja a Nelson Mandela nevet. Őket arra kérték, hagyjanak fel ezzel a gyakorlattal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!