MTI

Medvegyev és Schwarzenegger a Twitteren barátkozik

Dmitrij Medvegyev orosz államfő és Arnold Schwarzenegger volt kaliforniai kormányzó a Twitteren barátkozik: Medvegyev ott kívánt Schwarzeneggernek sok sikert az új életéhez, és kedden megállapodtak abban, hogy elmennek együtt síelni.

A Twitter-barátság tavaly ősszel kezdődött, amikor Schwarzenegger moszkvai látogatása után lelkes bejegyzést közölt a blogjában arról, hogy ült Medvegyev ritkaságszámba menő veterán Csajka kocsijában. Az orosz elnök pedig tréfásan felajánlotta a kormányzónak a moszkvai polgármester akkor üresen álló tisztségét. A személyes ismeretség tavaly nyáron jött létre, amikor Medvegyev amerikai útján elment Kaliforniába, hogy a Szilícium-völgy intézményeivel ismerkedjen, mert javaslatára Moszkva mellett épül egy innovációs kutatásokat és fejlesztéseket összpontosító település.


A jókívánságokat megköszönve a Terminátor című filmben játszott szerepéről is ismert Schwarzenegger kedden ugyancsak a Twitteren azt írta: reméli, Medvegyev elnök jól töltötte a szilvesztert. "Alig várom, hogy újra találkozzunk. Talán elmehetnénk síelni?" - írta. Oroszországban január 9-ig munkaszünet van, és az államfőnek több az ideje, mint máskor, noha azért dolgozik. Így azonban a válasz nem késlekedett, hanem szintén kedden megszületett: "Köszönöm. Emlékszem, hogy megállapodtunk ebben. Egészen bizonyosan találunk rá időt" - írta az elnök a twitter.com/MedvedevRussiaE címen olvasható blogjában.

Az orosz államfő az internet nagy híve, már politikai állásfoglalásokat is közzétett blogjaiban, kötelezte az állami tisztségviselőket az internet személyes használatára, s orosz politikustól szokatlan módon a Twitteren tréfálkozni is szokott. Az osztrák származású Schwarzenegger először a testépítés terén vált híressé, később filmszínész volt és több emlékezetes szerepet játszott amerikai filmekben, majd hét évvel ezelőtt megválasztották Kalifornia kormányzójának. Helyét múlt vasárnap adta át utódának, a demokrata párti Jerry Brownnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bertino #1
    dejo.