Napi Online

Majdnem 4 milliárd dollárt ér a Twitter

A Twitter értéke 3,7 milliárd dollár annak alapján, amennyit a legutóbbi tőkeemeléskor a befektetők adtak részesedésükért - jelentette be az egyik legnépszerűbb közösségi site-ot üzemeltető vállalat a Wall Street Journal tudósítása szerint.

Ez azt jelenti, hogy a Twitter értéke majdnem négyszeresére nőtt a tavaly őszi egymilliárd dolláros tőkebevonás óta. A befektetőket az sem zavarta, hogy a vállalat még nem jött rá, miként formálhatná nyereséget termelő üzleti modellé 175 millió regisztrált felhasználójának kiszolgálását. A 200 millió dollár friss forrást tőketársaságok fektették be a cégbe.

A 350 alkalmazottat foglalkoztató Twitter eddig összesen 360 millió dollár kockázati tőkét hajtott fel, tulajdonosai egyelőre nem jelezték, tőzsdére kívánják-e vinni a vállalatot. A cég 2010-ben várhatóan 50 millió dollár bevételre tesz szert az internetes oldalain megjelenő hirdetésekből, illetve ezenfelül feltehetően további milliókat zsebelhet be a Google-tól és a Microsofttól azért, hogy felhasználóit a két cég keresőihez irányítja. A Twitter piaci hírek szerint szerepelt a Google felvásárlási célpontjai között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)