Gyurkity Péter

Csalóka a WP7 Marketplace eddigi eredménye

A Windows Phone 7 alatt futó külső alkalmazások száma szépen növekszik, ám egyes vélemények szerint ez pusztán mennyiségi, mintsem minőségi javulás eredménye, amely felett a Microsoft szemet huny.

A Neowin cikkében - a friss adatokra támaszkodva - arról olvashatunk, hogy igazán lenyűgöző eredményt produkált az utóbbi időben a mobil operációs rendszer online szoftverboltja, amely folyamatosan bővül, kínálata egyre szélesedik. Ez azonban könnyen lehet, hogy szándékos figyelmetlenség, illetve a szabályok laza kezelése révén alakult így, hiszen egyre-másra bukkannak fel olyan app-ok, amelyek egymás másolatainak, alig eltérő klónoknak tűnnek, a Microsoftot pedig eddig nem zavarta a jelenség.

Hivatkoznak egy francia cég alkotásaira, amelyek tucatjával fellelhetők a portálon, mindegyik "alkalmazás" egy-egy rövid képregényt jelenít meg az érdeklődőknek, amelyek teljesen egyértelműen helyet kaphatnának például egy összefogó kötetben, egyetlen alkalmazás keretében. Ezen, egymásra kísértetiesen hasonlító fejlesztések, alig eltérő nevükkel, azt a benyomást keltik, hogy a szoftvercég szándékosan huny szemet a szabályok könnyelmű alkalmazása, azok kezelése felett. Csendben hagyja, hogy használhatatlan, olykor szemétnek minősülő app-okkal töltsék fel szoftverboltját, hiszen a növekvő számok egyben a mobil platform folyamatos sikerét is jelképezik.

Ehhez persze rögtön illendő hozzátennünk, hogy nyilván nem a Microsoft az egyetlen, amely így viselkedik - már amennyiben valóban csendes tettestársak a nem is annyira ártalmatlan csalásban - hiszen mely cég szabna gátat rigorózusan az alkalmazások számának gyors növekedésének? Az teljesen nyilvánvaló, hogy a mennyiségre helyezik a hangsúlyt. Jelenleg már több mint 12 ezer külső app szerepel az adatbázisban, ez pedig havonta 1500 új jelentkezővel bővül, miközben a fejlesztők száma eléri az 5 ezret, ami szintén igencsak kellemes eredmény egy ilyen új platformtól.

A piaci adatok ily módon történő felsrófolása egyelőre működni látszik, az viszont már a vásárlókon múlik, hogy a szoftverbolt mekkora szeletet tud majd tartósan kihasítani a mobilos tortából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pretorian #16
    What a thrill. Market-en és AppStore-on is millió klónalkalmazás van.
  • mrlujoak #15
    ...ez van. Valamilyen felfelé ívelő számot le kell tenni az asztalra a befektetők elé, különben borul a bili...
    Ha ez a számnövesztés a piros, kék, meg barna hátterekben különböző appokat jelenti, akkor bizony a fejlesztő meglépi. Sajna ez van, de a befektetőket a minél nagyobb számok érdeklik...

    Tényleg, kávéfőzőhangot imitáló app után jöhet a piros kávéfőző hangját utánzó, zöld kávéfőző hangját, vagy ami nekem van - nem vicc, tényleg ilyen kotyogóm van valójában - boci-folt mintás kávéfőző hangját utánzó WP7 app... :D
  • a_n_d_r_e_w #14
    Es hany de hany ilyen borzalom van androidra is :(
  • narumon #13
    Pont, hogy nem ezt írták.
    Egyedül a mesék olyanok ami határeset (ezt aláírom), bár annyiból más, hogy 1-1 nap az nem egy mese, hanem egy "főmese" és 3-4 kisebb (rövidebb) mese, de semmiképpen nem arról szól, hogy az 1001 éjszaka meséi piros háttérrel 1 app, kék háttérrel meg mégegy.
  • fergusonpapa #12
    A microsoft meg jobb ha belehuz legyen minnél nagyobba verseny a mi örömünkre.
  • fergusonpapa #11
    ő aról beszél hogy windows marketen van egy rakás alkalmazás ami ugyanaz teljesen csak msát kezel például egy könyv olvasó mindegyik csak egyet tud kezelni,nicns oylan h 1 soft visz több ezret,és még van egy rakás ilyen más témában.

    Ilyen nincsen Appstorenon.

    Az meg h bevágtad (teljesen feleslegessen persze)h fingos meg kávéfözös app ,az a te véleményed másnak tetszik neked nem.elmondom nekm se tetszik,de nem csak eről szól a store,könnyen átgörgetem,de más izlésére alapulva szapulsz egy rendszert,miközben ugyanezek megtalálhatoak máshol is.

    összeségében,megint egy lényegtelen hozzászólás,töled.
  • sanyicks #10
    Ott írták előtted hogy van 2-en is... legalább ne tagadd le.
  • fergusonpapa #9
    +1
  • narumon #8
    Sanyicks szokás szerint képtelen vagy értelmezni a cikket és az írást. Ugyebár a Win7 marketnél az a gond, hogy van James órája piros... majd James órája kék... James órája rózsaszín. Ez 3 különböző app. Appstoreban nincs ilyen, elvileg nem is engedélyezik.
    Az hogy neked nem tetszik a fingó app az egy dolog, nekem sem tetszik de ezeket nem lehet tiltani, mert hülyegyereknek ez tetszik. Ha tiltják az ilyet akkor utána ki mondja meg, hogy mit tilthatnak és mit nem?
  • sanyicks #7
    Dehogynem... finghanggenerátor, kvfőző animáló program pénzért, hasonló rémségek, amit nem csak a sztórokból kéne törölni, de pl a kvfőző animáló app készítőit, és vevőit is az élők sorából is, ugyan is az még kicsit vicces sem lehet, értelme meg nincs.