MTI

IDC: közel 50 százalékkal nőhet az okostelefonok piaca

Az idén 49,2 százalékkal növekedhet az okostelefonok értékesítése tavalyhoz képest - tette közzé honlapján az IDC ágazati kutatóintézet.

Az előrejelzés szerint a gyártók 450 millió készüléket szállítanak ki a tavalyi 303,4 milliót követően. Ezzel az okostelefonok piaca négyszer akkora ütemben fog bővülni, mint a hagyományos mobilkészülékeké. Az IDC elemzése szerint már a tavalyi év is kivételes növekedést hozott, miután a válságos 2009. évben sokan elhalasztották vásárlásaikat, így 2010-ben felgyülemlett a kereslet.

Az összeállítás szerint az okostelefonoknál használt operációs rendszerek között messze az Android áll az élen, közel 40 százalékos piaci részesedéssel, a második a BlackBerry közel 15 százalékkal, a harmadik az iOS 15,7 százalékkal. A következő években - 2015-ig - a helyezések nem fognak változni, de az Android 45,4 százalékra növeli részesedését, miközben a BlackBerryé 13,7 százalékra csökken, az iOS-é 15 százalék körül stabilizálódik, a Symbiané a jelenlegi 20 százalékról 0,2 százalékra csökken, a Windowsé 5,5 százalékról 20 százalék fölé növekszik az IDC szerint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!