MTI

A svédországi idősek használják a legtöbb mobiltelefont

A francia nyugdíjasok talán még nem barátkoztak meg a mobiltelefonnal, miközben Svédországban szinte minden 65 év feletti ember használja ezt a technológiát - derül ki egy friss felmérésből.

Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban négyből három nyugdíjas rendelkezik mobiltelefonnal, Franciaországban azonban csak az idősek 41 százalékának van mobilja. A Synovate piackutató cég öt országban kétezer 65 év feletti személy megkérdezésével próbálta kideríteni az idősek mobiltelefon-használati szokásait. Erre pedig az a brit Doro mobiltelefon-gyártó vállalat adott felkérést, amely kifejezetten az idősebb felhasználók számára készít az átlagosnál nagyobb kijelzővel és egyszerűbb kezelői felülettel szerelt készülékeket. A felmérés szerint a 65 és 74 év közötti korosztály közel 90 százaléka rendelkezik mobiltelefonnal, míg a 75 év felettieknél ez az arány kétharmadra csökken.

A mobillal rendelkező nyugdíjasok 56 százaléka maga választja ki telefonját, Franciaországban viszont az idősek 73 százaléka dönt egyedül arról, hogy milyen készüléket használjon. Ezek alapján pedig már nem meglepő, hogy a mobilozó idős franciák azok, akik a legtöbbet használják készülékeiket: 96 százalékuk indított vagy kapott hívást az utóbbi két hétben. Ugyanebben az időszakban az amerikai idősek 85, a svédek 81 és a németek 73 százaléka használta a mobilját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!