Berta Sándor

Valós idejű reklámokkal erősít a Facebook

A világ legnépszerűbb közösségi portálja új szakembert szerződtetne kommunikációs csapatába, mégpedig Barack Obama egykori szóvivőjét és valós idejű hirdetéseket is alkalmazna.

A The New York Times cikkében rámutatott, hogy a Mark Zuckerberg vezette társaság által kinézett Robert Gibbs korábban két éven keresztül Barack Obama szóvivője volt. A közösségi oldal mindenképpen szeretné megszerezni a szakembert, mivel komoly szerepet szán neki közelgő kampányában. A Facebook ugyanis a tőzsdére készül és Gibbs fő feladata a cég kommunikációjának irányítása lenne. A két fél eddig még csak előzetes tárgyalásokat folytatott, a vállalat nem rukkolt elő konkrét ajánlattal.


Robert Gibbs

Obama egykori szóvivője februárban hagyta ott a Fehér Házat. A The New York Times információi szerint Gibbs már számos korábbi kollégáját megkereste és a tanácsukat kérte a Facebook által kínált álláslehetőséggel kapcsolatban. Ennek oka, alighanem az, hogy korábban más társaságokkal is hírbe hozták, emellett felmerült az a lehetőség is, hogy ő lehet a Demokrata Párt új vezetője. Amennyiben a 39 éves férfi elfogadja a Facebook által kínált állást, úgy több millió dolláros fizetésre számíthat és az összeg mellé számos részvényt is kaphat.

A Facebookra mindenképpen ráfér az erősítés és a közösségi portál a The Social Network című film megjelenése óta mindent elkövet azért, hogy jelentős mértékben javítson a kommunikációján. Gibbs februári lemondását hivatalosan nem indokolták meg. Felmerült, hogy esetleg Obama komoly szerepet szán neki az újraválasztási kampányában, illetve hogy külső tanácsadóként jobban segítheti az elnök munkáját.

A Facebook az új szakember szerződtetése mellett technikai újdonságokkal is elő akar rukkolni. Az AdAge tudósítása szerint a vállalat valós időben szeretne reklámokat megjeleníteni. Az új rendszert jelenleg már tesztelik, de a folyamatba csak a regisztrált tagok egy százalékát vonták be. A megoldás a jövőben minden felhasználói tevékenységet és bejegyzést azonnal kielemez, s azok így közvetlenül felhasználhatóvá válnak a hirdetési ajánlatok számára, ezáltal még pontosabban elemezhetők lennének az emberek vásárlási szokásai.

A mostani hírek egyébként különösen azért érdekesek, mert a közösségi portál eddig szinte szabályosan rettegett a tőzsdétől. Tavaly februárban Sheryl Sandberg, a Facebook napi ügyekért felelős igazgatója még azt mondta: "Jelenleg nincsenek a tőzsdén való megjelenésre vonatkozó terveink. Ehelyett inkább arra összepontosítunk, hogy növeljük a regisztrált tagjainak és látogatóink számát. Ezzel párhuzamosan növelni szeretnénk a reklámbevételeinket is. A tőzsdén már csak azért sem kell most megjelennünk, mert képesek vagyunk a növekedésünket készpénz-tartalékainkból finanszírozni."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #9
    Ezt a csávót nem kímélte az élet, ha így néz ki 39 évesen.
  • Meridian #8
    nálam ez a szar nem működik - vagyis nem fog, ugyanis időnként a CCleanerrel mindent kipusztítok...
  • [HUN]FaTaL #7
    szmájlit elkúrtam, na mindegy :D
  • [HUN]FaTaL #6
    Én meg majd adblockal erősítek. [eplus2]
  • Thrawn #5
    Eddig is megvoltam facebook nélkül, a cikket olvasva meg pláne megleszek ezután is.
  • noland #4
    Bevallom, ezt a cikket már el sem olvastam. Megint egy semmitmondó és szenzáció hajhász cím. Akkor a cikk milyen lehet már?
    De ahogy olvasom a kommenteket, nem sokról maradtam le!
  • Cat #3
    Be van linkelve a cikkbe, csak kattintanotok kellett volna...
    http://www.sg.hu/cikkek/77256/jonnek_a_valos_ideju_reklamok
  • endrev #2
    Igen. Ha már a cikk címébe helyezték, igazán lehetett volna róla szó...
  • Megtörhetetlen #1
    Nem értem lehet én vagyok totál hülye de számomra a cikkből sem derült ki, hogy mit értenek valós idejű hirdetések alatt?? Elvégre mind valós idejű, mert ha nem az lenne nem lenne értelme mit hirdetni...
    Vagy ilyen hülyeség, hogy most vedd meg ezt meg azt mert megy felfelé az ára a tőzsdén???
    Sosem tőzsdéztem tehát elég nehéz ezt elképzelni.. azt meg végképp hogy ez sikeres is lehet...