Gyurkity Péter

Tavasszal jön az Android 2.4

A Google várhatóan saját rendezvényén rántja majd le a leplet az operációs rendszer következő változatáról, amelynek pontos számozása némi magyarázatra szorul - lassulhat a megjelenések ütemezése.

Friss pletykák szerint a 2.4-es verzió a Google I/O alatt mutatkozik majd be, amely hagyományosan tavasszal kerül megrendezésre. Az új változat az Ice Cream nevet kapná, vagyis egyszerűen Android Fagyinak is szólíthatjuk a szoftvert - a kódnevek terén egyébként a keresőcég illetékesei az ábécé betűit veszik sorra, így nem meglepő, hogy a Donut, az Eclair, a Froyo, valamint a Gingerbread és a Honeycomb után ezt a nevet választották.

Ez utóbbi azonban némi magyarázatra szorul, hiszen - amint arról mi is hírt adtunk - az Android 3.0 (Honeycomb) a CES alatt már bemutatkozott, így meglepő lehet, hogy tavasszal akarják ismertetni a 2.4-es változatot, ezt követően pedig júniusban, vagyis a nyár elején jelenhet meg a különböző készülékeken az utód. Jelen felállás szerint ugyanis az Android 3.0 kizárólag tábla PC-ken lesz elérhető, a nagyobb kijelzőkre és az általuk nyújtott előnyökre koncentrálva, míg az okostelefonok esetében egyelőre maradnak a második generációnál. Arról sajnos nem szólnak a hírek, hogy pontosan mit is tartalmaz az új verzió, ám a jól értesültek itt is szolgáltak néhány részlettel.

Eszerint a 2.4 a harmadik generáció bizonyos újításait honosítja majd meg a kisebb hordozható megoldásokon vagyis a 3.0-ból emelnek majd át néhány funkciót és szolgáltatást. Elhangzott továbbá, hogy az újabb változatok megjelenése ezt követően lelassulhat, vagyis a fokozott fejlesztés után némileg konszolidáltabb időszakba érkezhetünk, amelynek révén évente két nagyobb megjelenésre számíthatunk, ennél többet feleslegesnek tartanak a Google háza táján.

Az Android 2.4 várhatóan a Nexus S telefonokon jelenik meg elsőként, minden bizonnyal júniusban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)