Gyurkity Péter

Bemutatkozott az Android 3.0

A Google mobil operációs rendszerének harmadik generációja kifejezetten tábla PC-kre érkezik, kiszolgálva a nagyobb kijelzőkkel megjelenő készülékeket. Az érdeklődők több újításra számíthatnak.

A hivatalos blogbejegyzésben arról olvashatunk, hogy az Android 3.0 (amely régóta Honeycomb kódnéven jelenik meg a különböző híradásokban) még az első negyedévben megjelenik, mégpedig egyszerre több különböző tábla PC jóvoltából. Az egyik ilyen versenyző a Motorola Xoom lesz, amely 10,1 hüvelykes kijelzőjével szintén a CES alatt mutatkozott be.


Az Android harmadik generációja több újítással jelenik meg a táblákon, kifejezetten a nagyobb kijelzőkre felkészülve. A Google illetékesei jobb interaktivitást, valóban virtuális és "holografikus" kezelőfelületet ígérnek, amely többek között a háromdimenziós kezdőképernyő, valamint az újradolgozott widgetek révén jelenik majd meg előttünk. A multitaszk szintén komoly optimalizáción esett át, ezzel együtt pedig átdolgozták az értesítőket, valamint a beépített böngészőt, amely ezúttal füleket, auto-fill funkciót, továbbá a Google Chrome könyvjelzők szinkronizációját és privát (inkognitó) módot is tartalmaz.


Motorola Xoom

Az operációs rendszer a Google Maps 5 szoftverrel együtt jelenik meg, ez offline elérést, valamint 3D-eszközöket is kínál majd. A Google eBooks ezzel egy időben az e-könyvek beszerzését könnyíti meg, a Google Talk pedig a kapcsolattartásért lesz felelős (voice és videochat funkcióval egyaránt). A különböző beszámolók emlékeztetnek arra, hogy a keresőcég a Chrome OS platformmal is készül, ám ez a böngésző előtérbe helyezésével, annak központi elemmé történő kinevezésével kifejezetten a tábla PC-k és a kisebb noteszgépek területén hivatott sikereket elérni.

Kétségtelen, hogy az Android 3.0 révén most jelentős mértékű átfedést tapasztalhatunk majd a két vonal között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)