Gyurkity Péter

Három táblával jelentkezik az Acer

A PC-piacról jól ismert gyártó rögtön három különböző megoldással lépne be az új szegmensbe, ezek azonban nem idén, hanem a következő év elején jelennek majd meg - két operációs rendszerre támaszkodnának.

A hivatalos közleményben azt olvashatjuk, hogy két 10 hüvelykes, valamint egyetlen 7 hüvelykes változat érkezne a jövő év első felében, ezek közül kettő az Android, a harmadik pedig a Windows 7 platformra építene. Ezzel beigazolódtak a korábbi híresztelések, hiszen eredetileg arról pletykáltak, hogy a cég legalább 2 megoldással készül az amerikai piacon.


A 7 hüvelykes változat a Samsung-féle Galaxy Tab készülékre hasonlít, ám felbontása nagyobb annál, ez ugyanis 1280 x 800 pixel. Az 1,2 GHz-es Qualcomm processzor mellett Flash 10.1 támogatás, HDMI-kimenet, Dolby Mobile Audio, valamint egy 5 megapixeles kamera érkezik, a folyamatos elérhetőségről pedig WiFi, illetve 3G adatcsomag gondoskodik majd - azt egyelőre nem tudni, hogy ez utóbbit mely partnerek segítségével valósítják meg. A 10,1 hüvelykes példány szinte ugyanezen jellemzőkre támaszkodik, ám ez már alumínium borítást kap, vastagsága 13,3 milliméter, vagyis éppen egy picivel előzi meg az iPadot. A multitouch érintőképernyő egyszerre legfeljebb 10 kontaktust kezelhet, emellett pedig a játékok irányítása sem jelenthet gondot.


A másik 10,1 hüvelykes modell már Windows 7 operációs rendszerrel jelenne meg, testvéreivel ellentétben AMD processzorral, illetve két 1,3 megapixeles kamerával - a WiFi és 3G-elérés itt is megoldott. Ez utóbbi készülék némileg vastagabb (15 mm), illetve súlyosabb is, hivatalos elérhetősége viszont már februárban esedékes, ellentétben a két Androidos változattal, amelyek csak áprilisban futnak majd be.


A pontos árakat, valamint további részleteket az Acer később közöl majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • MsUser #3
  A 45 nm-es csíkszélesség mellett 1,2 GHz-es Qualcomm procik a PSP, iPone, NintendoWII vel megegyező grafikai teljesítményű Qualcomm procik nem olyan rosszak!
  A jövő évtől tervezett Qualcomm procik 28nm-esek lesznek X-BOX360, és PS3 teljesítményével megegyezőek! Ez miért rossz? Hol van ehhez az AMD? Pláne a mobil szegmensben. De aki akar vegyen inkább jó AMD-t helyette
 • sanyicks #2
  hát ha olyan proci van benne amire gondolok, akkor pont az amd-s a legjobb :)
 • MsUser #1
  Az AMD gagyi nagy lehúzás lesz, de a többi jól hangzik. Kár hogy sokat kell még várni a megvásárlásra "emberi áron" de én meglesem majd.