MTI

Ismét elérhetővé tették az iráni nácik honlapját

Újra elérhetővé vált az egykori náci német birodalom iráni rajongóinak internetes oldala nem sokkal azután, hogy a teheráni kormány cenzorai rövid időre blokkolták - közölte egy helyi hírportál.

Miután az iszlám köztársaság hatóságai szigorúan ellenőrzik az internetet, és akadályozzák számos, általuk nem kívánatosnak tartott honlap elérését, az eset újra felveti a kérdést, hogy mi a hivatalos iráni álláspont az antiszemitizmussal kapcsolatban. A világhálón irannazi.ir címen található oldal magáról azt írja, hogy "a II. világháborút és a Harmadik Birodalmat kutató történeti társaság" honlapja. Elérését a konzervatív TABNAK hírportál szerint állítólag iráni zsidók panaszai nyomán blokkolták egy rövid időre.


Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök maga számos alkalommal nyilvánosan tagadta a hitleri Németország által a II. világháborúban végrehajtott népirtást, azzal haragítva meg Izraelt és szövetségeseit, hogy mítosznak és hazugságnak nevezte a több millió zsidó halálát eredményező holokausztot, és többször is Izrael Állam közeli eltűnését jósolta. Az ENSZ közben már a negyedik szankciócsomaggal sújtja Iránt, hogy rákényszerítse urándúsító programjának feladására. Izrael és legfőbb szövetségese, az Egyesült Államok nem zárnak ki egy Irán elleni katonai akciót sem, ha diplomáciai eszközökkel nem sikerülne megakadályozni, hogy Teherán atomfegyverre tegyen szert.

Jigal Palmor, az izraeli külügyminisztérium szóvivője semmi újat nem lát a nácibarát iráni weblappal kapcsolatos fejleményekben. "Csak újabb bizonyítékot kaptunk arra, hogy kikkel rokonszenvez ez a rezsim" - mondta. A szóban forgó náci honlapot, úgy tűnik, semmilyen kapcsolat nem fűzi az iráni államhoz, a TABNAK hírportál ezzel együtt bírálta az internetet szigorúan ellenőrző kormányt, amiért engedélyezte a honlap működését. "Vajon ez azt jelenti, hogy hatóságaink jóváhagyták ennek a szélsőséges kultusznak a terjesztését?" - teszi fel a kérdést a hírportál.

A TABNAK idézi a náci honlapot, amely szerint "vallási kisebbségek, vagy inkább zsidók sértegetéséért szűrték meg" a internetre általuk feltett tartalmakat. Iránban él a világ egyik legrégebbi zsidó közössége, s a mintegy 25 ezer főt számláló közösséget az iszlám köztársaság hivatalosan vallási kisebbségként ismeri el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #6
    Teljesen igaza van. A fa*om kivan mar a "naciveszedelemmel"!
  • Narxis #5
    Szánalmas vagy, mint egy óvodás.
  • sanyicks #4
    jájájáj a náczyrászistá nyilasnáczy fásisztáá Holokauszt™ tagadók mindenhol!!! mindenhol lesnek ránk, mint a tenoristák, és a fájlcserélő kirekesztők!!! ááááááááááááááááááááááááá
  • Garrett27 #3
    Radikális vagy, mert egyoldalúként értékeled a cikket
  • WinG #2
    Egyetértek az előttem szólóval, ugyanakkor...

    ISTENEM, EZEK NÁCIAK, MENEKÜLJÜNK!!!!!
  • lazsi #1
    Erre a cikkre most mi szükség volt? Tudtommal ez az oldal nem politikával foglalkozik és ez a fórumszabályzatban is ki van kötve.
    Az egészből csak flame lesz megint mert a cikk megint egyoldalú. Izraeli fejes véleménye le van benne közölve, de az iráni álláspont persze sehol. Objektív, pártatlan újságírás hurrá. A vége persze az lesz, hogy erre beindulnak a radikálisok meg a nácik amire jön majd az ellentábor. Erre tényleg szükség van?