MTI

Kitiltották az orosz Távol-Keletről a YouTube-ot

Egy távol-keleti orosz bíróság megtiltotta a hozzáférést a YouTube videofájl-megosztó portálhoz, mivel azon megjelent egy az orosz igazságügyi minisztérium által szélsőségesnek minősített videó - jelentette csütörtökön az orosz sajtó.

A habarovszki határterületen lévő Komszomolszk-na-Amure bírósága az Oroszország az Oroszoké című videó miatt hozta meg az ítéletet. A felvételen a Szláv Szövetség nevű szélsőséges nacionalista csoport tagjai láthatók, amint náci karlendítéssel üdvözlik egymást, horogkeresztes karszalagot viselnek és tiszteletadásként térdet hajtanak Adolf Hitler fényképe előtt.

A YouTube-ot birtokló Google oroszországi leányvállalatának szóvivője alkotmányellenesnek nevezte a Komszomolszk-na-Amuréban született bírósági döntést, a Rosznet nevű internetszolgáltató pedig, amelyre a tilalom vonatkozik, bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen. A bíróság felszólította a szolgáltatót, hogy akadályozza meg a hozzáférést további négy weboldalhoz is, amelyeken egyebek között Hitler Mein Kampfja olvasható.

A szélsőségek visszaszorítására szánt orosz törvényeket már több bírálat érte azért, mert a kritikusok szerint felhasználhatók a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!