Napi Online

Tarol a Windows 7

Pestiesen szólva nagyon bejött a Microsoftnak új operációs rendszere, a Windows 7 - derül ki a társaság negyedéves gyorsjelentéséből.

A világ legnagyobb szoftverfejlesztője 35 százalékkal, több mint négymilliárd dollárra növelte nettó nyereségét üzleti évének márciusban végződött harmadik negyedében, árbevétele pedig hat százalékkal emelkedett. A részvényenként 45 centes profit felülmúlja a Reutersnek nyilatkozó elemzők 42 centes várakozását és a forgalom is nagyobb lett a prognosztizáltnál. Az elmúlt negyedévben 4,4 milliárd dollár bevételre tettek szert a Windows eladásából, szemben az egy évvel korábbi 3,4 milliárddal, a vezető terméken elért eredmény 2,3 milliárd dollárról 3,06 milliárdra ugrott.

A világ személyi számítógépeinek több mint tíz százalékán már a Windows 7 fut - jelentette ki piackutatási adatokra hivatkozva Peter Klein, a Microsoft pénzügyi igazgatója. Az új terméket, amely a meglehetősen rosszul fogadott Vista operációs rendszert váltotta fel, tavaly októberben mutatták be.

A Microsoft üzleti divíziója - amely magában foglalja az Office programcsomagot is - 4,2 milliárd dollár árbevételt hozott január-márciusban, ami valamivel kevesebb az egy évvel korábbinál, s ennek megfelelően az ágazat 2,6 milliárdos nyeresége is rosszabb a tavalyinál. Az internetes hirdetések értékesítéséből befolyt árbevétel 19 százalékkal nőtt - a Microsoft a Yahooval kötött szövetséget ezek értékesítésére, az utóbbi cég keresőjéhez kapcsolódva, a szoftvercégnek 150 millió dollár egyszeri kiadást okozott, hogy technológiáját illesszék a Yahooéhoz.

A vállalat azt ígéri befektetőinek, hogy a júniusban végződő üzleti évben 26,1-26,3 milliárd dollárra csökkenti üzemi költségeit, ami szakértők szerint alapos vágást jelent a korábbihoz képest. Az elmúlt negyedévben csupán 34 fővel csökkent a Microsoft alkalmazottainak száma világszinten, így jelenleg 88 180-an dolgoznak a redmondi székhelyű szoftverfejlesztőnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Oláh Herkules #16
    én meg tapasztaltam hogy nem fut valami, ami vistán futott... sok program van nem csak az amit te használsz.
  • robertone #15
    Én nem tapasztaltam, hogy ne futna valami a win7 alatt ami xp-n futott, pedig van jópár progim még az xp előtti időkből is.
    Igaz, volt több amiből újabb verziót szedtem le hozzá, pl. OpenOffice meg ilyenek, ami ingyenes, de ment volna szerintem a régi is.

    Hozzáteszem, nem vagyok nagy microsoft rajongó, de ez a rendszer szerintem tényleg jól sikerült.

    Az egyetlen hardware ami egyáltalán nem megy rajta, az egy régi webcamom, de különösebben nem is kerestem erre megoldást, mert a felbontás miatt évek óta van egy modernebb is és az tökéletesen megy.

    Szerintem egy stabil és gyors rendszer, én biztos nem rakom vissza az xp-t, pedig azzal sem volt az utóbbi időben sok problémám de az elején a service packok előtt sokkal több volt mint most a win7 rendszerrel, merthogy ezzel gyakorlatilag semmi gondom nem volt eddig és ezt most teljesen őszintén mondom.

    Aki szidja, az szerintem nem próbálta ki.
  • Oláh Herkules #14
    öreganyádnak... meg szervereknek, meg renderfarmoknak, meg irodai gépeknek. hát kb mindennek játékon kívül :)
    Nem tévedés a stabilitásbeli, és sebességbeli különbség sem. Az más kérdés hogy te ezt nem tapasztaltad meg miután felraktál egy "mindentbele" ubuntut, default beállításokkal :)
  • Oláh Herkules #13
    "A W7 a Vista hibáin okulva ma már teljes értékű op rendszer, szinte minden "régi" progival megbirkózik, az ujjakat pedig jobban használja."

    nem ebből a szempontból okult a vistán... ugyanis a 7 inkomatibilisebb a régi programokkal mint a vista. Sokminden van ami vistán simán ment, 7-en meg sehogy.
  • skiryo #12
    mi f*sznak veszekedtek ezen?
    akik most fikázzák a 7et, azok régen úgyanígy az xp-t szídták.. majd utánaolvasnak és rájönnek nem a csillogóvillogó külső az 1etlen újítás...
  • quantum #11
    Nekem 4 Gbyte RAM-om van. Ebből az xp látna 3 gigát.
    A 64 bites verzió fail, WinServer 2k3 alapon van, nem teljesen kompatibilis a kliensoldali rendszerekkel.
    Windows 7 Professional x64 van, semmi pénzért nem raknék xp-t. Szerencsére egyre több ismerősöm és rokonom vált.
    Ja: a barátnőmnél Win7 Professional x86 1GB RAM-mal, integrált grafikuskártyával szépen fut...
    A lehető legrosszabb Windows ami eddig kijött, az az xp...
  • Katlan #10
    A Win7 melletti érvek többnyire arról szólnak, hogy jobban ki tudja használni az újabb hardvereket, miközben az átlag felhasználónak nincsen még 4 Gigabájt RAM-ja, és 4 processzora sem, holott ez utóbbit az XP nemhogy kezelni is tudja kiválóan (16 magig) de még a feladatkezelőben is jelen van. 3 Gigabájtig garantáltan kezeli a RAM-ot is , és a 64 bites verziója pedig tkp. ugyanannyi RAM-ot tud kezelni, mint a Windows 7. A Windows 7 mellett tulajdonképpen épkézláb érvet ezen kívül nem is hallottam, de a Microsoft folyton a szép, giccses screen shotokkal próbálja igazolni, hogy mennyire trendi az új OS-e, ezért az alább közölt XP-n készül screen-shot kíválóan bizonyítja, hogy a Windows XP máig a legjobb és legnépszerűbb OS, amely mellett a Windows 7 labdába sem rúghat, főleg ilyen gépigény és ilyen visszafele való inkompatibilitás mellett...
  • Aschil #9
    Az Xp melletti érvek többnyire arról szolnak, hogy kevesebb helyet foglal, kevesebb a memória igénye, minden progi, játék fut rajta.(közben az Xp-t W7 ruhába öltöztetjük, lásd: oldalsáv, aero felület, gadget, stb)

    Nem értem, hogy miközben egyesek azzal kérkednek, hogy ilyen olyan száz magos procim van, 8-16 giga rammal és GDDR sok rammos x-cross f*szom videó kártyával, miért ragaszkodnak az Xp-hez, mikor ezeket a hardvereket a W7 jobban ki tudja használni.

    A W7 a Vista hibáin okulva ma már teljes értékű op rendszer, szinte minden "régi" progival megbirkózik, az ujjakat pedig jobban használja.
    Ezért nem értem miért kell a W7-et f*kázni és isteníteni az Xp-t.

    Hajrá kékhalál!
  • eto demerzel #8
    bla bla bla... meghogy XP. hat ez fatal.
  • Donatello #7
    Nem kell ide Linux sem ahhoz, hogy a földbedöngölje ezt a rakás szart. Elég körbenézni a Microsoft portálján, és máris találunk még ott is NAGYSÁGRENDEKKEL jobb, gyorsabb és 5x elterjedtebb OS-t, úgy hívják : Windows XP