MTI

Közösségi portálokat integrál levelezőrendszerébe a Microsoft

Közösségi portálokat integrál az Outlookba a Microsoft szoftveróriás, amely ezzel újabb lépést tesz abba az irányba, hogy asztali levelezőkliensét a Facebook és a MySpace közösségi portálokhoz hasonló információs központtá alakítsa.

A szerdán megjelenő Outlook Social Connector béta-verziója a levelezőprogramba épülve jelenik meg egy kiegészítő ablakként. Amikor a felhasználó megnyit egy levelet, a Social Connector-ablakban megjelennek a feladó közösségi portálokon közzétett legutóbbi frissítései. Ezek között megtalálható lesz például a Linkedln-bejegyzések, vagy a Facebookról ismert "Most éppen mit csinálsz?" állapot kijelzés. A Microsoft mostanáig vegyes sikereket könyvelhetett el a webes trendek terén, ugyanis a Hotmail és Windows Live Messenger széles körben elterjedt, azonban a Windows Live blog- illetve közösségiportál-funkciója nem lett annyira felkapott, mint a Facebook.

Az új szoftverrel az Outlook is közösségi portállá válik, mert például vállalati környezetben, ha feladó és címzett a céges szerveren ugyanazon a dokumentumon dolgozik, akkor a Social Connector-ablakban a résztvevők azonnal láthatják egymás szerkesztéseit. A szoftver jelenlegi formájában nem teszi lehetővé, hogy a felhasználók a levelezőrendszeren keresztül küldjenek információkat a közösségi portálokra. Az Office 2003, 2007 és az Office 2010 béta verzióját használók www.linkedin.com oldalról szerdától tölthetik le a kiegészítést. A Facebook és a MySpace bővítmény azonban csak júniusra, az Office 2010 piacra kerülésével lesz elérhető - közölte a Microsoft.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!