Napi Online

Jöhet a Microsoft-Yahoo ügylet

Igent mondott a Microsoft-Yahoo ügyletre az unió trösztellenes hatósága.

A Microsoft megveheti a Yahoo! Inc. internetes kereső technológiáját - döntött az Európai Unió trösztellenes hatósága. A két társaság abban bízik, hogy így nagyobb konkurenciát támaszthatnak a Google-lel szemben - adta hírül a Bloomberg. Az ügylet nem sérti a tisztességes piaci verseny feltételeit - közölte az Európai Bizottság egy sajtóközleményben.

A szabályozók szerint ezzel nő a verseny az internetes keresők és a keresőhirdetések piacán, így a Microsoft a Google erős versenytársává válhat.Az együttműködés lényege, hogy a jövőben a Yahoo! keresőszolgáltatása Microsoft-technológián fog működni, a Yahoo! pedig kizárólagos értékesítőként végzi a két cég számára a prémium hirdetések szervezését.A vállalatok még decemberben közölték, hogy reményeik szerint a 10 éves együttműködésről szóló megállapodásra 2010 elején kerülhet sor.

A Microsoft 11,3 százalékra növelte részesedését az internetes keresők piacán januárban a korábbi 10,7 százalékról. A Google - bár részesedése csökkent - még mindig a piac nagy részét uralta a múlt hónapban 65,4 százalékos részesedéssel. A Yahoo pedig 17 százalékot hasított ki a piacból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)