SG.hu

Magyarul is ért a Microsoft vírusvédelmi szoftvere

A Microsoft ingyenes vírusvédelmi szolgáltatása, a Microsoft Security Essentials mától kezdve a hazai felhasználók számára, magyar nyelven is elérhető.

A cég közleménye szerint a szoftver védelmet nyújt a vírusok, a kémprogramok és más rosszindulatú szoftverek ellen, és ugyanarra a jól bevált és több vírusvédelmi teszten is előkelő helyezést elérő Forefront technológiára épül, amely a Microsoft üzleti felhasználóknak szánt biztonsági megoldásainak is alapja. A szoftver használata nem igényel regisztrációt, azonban kizárólag eredeti Windows operációs rendszerre telepíthető.

"Minden felhasználónk számára, és ezáltal a Microsoft számára is első számú szempont a biztonság. A Windows számtalan beépített biztonsági technológiát tartalmaz, de mindeddig nem rendelkeztünk saját vírusvédelmi megoldással. Most már azok a felhasználók is teljeskörű védelemhez juthatnak, akik nem akarnak, vagy nem tudnak megfizetni más vírusvédelmi megoldásokat. A Microsoft Security Essentials mindemellett rendkívül gyors, minimális memóriát és processzorteljesítményt kér, könnyen kezelhető és csak a szükséges esetben zavarja a felhasználót" - mondta el Budai Péter, a Microsoft biztonsági vezetője.

"Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Windows Vista és Windows 7 operációs rendszerek valamint az Internet Explorer 8 felhasználói sokkal nagyobb biztonságban vannak, mint a Windows XP-t és a korábbi web-böngészőket használók. A felfedezett biztonsági sebezhetőségek jelentős többsége kifejezetten a Windows XP-t és az Internet Explorer 6-ot támadja, ám ezek többsége nem tudott kárt okozni Internet Explorer 8-cal felvértezett operációs rendszereken, különösen, ha az Windows Vista, vagy Windows 7 operációs rendszeren fut. Bármelyik operációs rendszert is választjuk, a Microsoft Security Essentials újabb védelmi vonallal erősíti meg azt" - tette hozzá Budai Péter.

A Microsoft Security Essentials-t úgy tervezték, hogy észrevétlenül fusson a háttérben, és csak akkor figyelmeztesse a felhasználót, ha valami tennivalója van. Korlátozott mértékben veszi igénybe a processzort és a memóriát, így még a régebbi vagy kisebb teljesítményű PC-knél sem zavarja a felhasználó napi feladatainak végrehajtását - például dokumentumok és böngészőablakok megnyitását, vagy a keresési eredmények letöltését. Valós időben védi a PC-t a fertőzésektől - a Microsoft biztonsági termékei közül elsőként használja a vállalat új "dinamikus aláírás" szolgáltatását (Dynamic Signature Service), amellyel a felhasználók már a következő betervezett letöltés előtt élvezhetik a legújabb vírusdefiníciós fájlok által nyújtott védelmet.

A Microsoft Security Essentials 32 bites és 64 bites PC-vel is kompatibilis, és a következő operációs rendszereket támogatja: Windows XP SP2/SP3, Windows Vista és Windows 7 (Windows XP módban is). A Microsoft vírusvédelmi szoftvere immáron 33 országban és 22 nyelven érhető el, a magyar mellett többek között bolgár, cseh, lengyel, szlovák, török vagy ukrán nyelven.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Adamul #6
    Hmm továbbra is nagyon jó 5let h így egybegyűjtöd a programokat! :) Ahhoz képest h erre voltam kivi, megin találtam más érdekeset, és ez jó hogy frissítve is van, a másik nagyon jó honlap e-témában EZ
  • caprocorno #5
    Most már elérhető a hivatalos ldalról is. Biztos ami biztos, letöltöttem, és fölraktam én is:) Szép etét mindenkinek!
  • caprocorno #4
    Na megtaláltam. Föltettem mindhármat, Itt megtaláljátok >>
  • caprocorno #3
    Több cikkben talátam hivatkozást, de mindegyik ugyan oda vitt: Az ön nyelvén nincs elérhető..... Lehet, hogy volt, csak leszedték? Talán valami hibát találtak benne? Tud valai valamit erről?
  • caprocorno #2
    Először nem értettem, hogy miért nem a kiemelt, képes hírek közt szerepel ez a hír a hírlevélben. Már értem miért. Mert: A hír igaz, csak nem tudjuk, hogy jóhonnan tölthető le. Ugyanis http://www.microsoft.com/hu/hu/default.aspx oldalon nagy betűkkel hirdeti, hogy töltsd le, de a következő oldalon már azt az üzenetet kapod, hogy nem érhető el a te nyelveden. Ha megpróbálod az eredtihelyérő letölteni (http://www.microsoft.com/security_essentials/?mkt=en-us) ott még mindig az eredti 12 nyelven érheted csak el. Szóval emiatt nem került a kiemelt hírek közé, mert valószínű a cikk írója sem taláta meg. Na megyek, és megkeresem, szólok, ha megvan, ha valaki más találja meg előbb, légyszi szóljon:)
  • hypno #1
    "A Microsoft vírusvédelmi szoftvere immáron 33 országban és 22 nyelven érhető el, a magyar mellett többek között bolgár, cseh, lengyel, szlovák, török vagy ukrán nyelven."

    Ennek természetesnek kellene lennie. Érdekes módon a finnek, dánok,vannak vagy 5 millióan, de finnül és dánul még BIOS is van. Lehet hogy ők komolyabban veszik a saját törvényeiket, a gyártók meg igazodnak.