Berta Sándor

Ausztriában is megtámadták a Google autóját

Egy osztrák kisvárosban élő idős férfi csákánnyal fenyegette a cég egyik autóját vezető sofőrt.

A Google Street View szolgáltatáshoz képeket készítő autókat sok európai városban eddig sem voltak szívesen látott vendégek, de komolyabb incidensre csak egy esetben került sor. Most azonban Steyregg városkában egy férfi feldühödött, amikor meglátta, hogy a cég autójából őt és a házát fotózzák, és úgy érezte, csákánnyal vesz elégtételt az őt ért vélt vagy valós sérelmekért.


A 70 éves lakó igen csak sebes léptekkel közeledett az autóban ülő személy felé, aki vagy nem látta, hogy mire készül vagy egész egyszerűen nem vette komolyan. A nyugdíjas háztulajdonosnak ráadásul gyorsan támogatói is akadtak a szomszédai személyében, akik aláírásukkal készek alátámasztani, hogy nem kérnek a Google fényképező autóiból, és nem akarják, hogy ők vagy a házaik a világhálón szerepeljenek.

Ausztriában hetek óta az utcákat járják a Google kamerákkal felszerelt különleges autói, amelyek nemcsak az egyes utakat, hanem a házakat is lefényképezik. Eddig azonban nem történt incidens, és az eset láthatóan meglepte a vállalat munkatársait. Március végén a németországi Oldenburgban rongáltak meg egy a Google Street View szolgáltatásához használt autót. A járműnek kiszúrták a kerekeit, és elvágták a kocsira szerelt nyolc kamera kábeleit. A tettes ráadásul egy üzenetet hagyott a sofőr számára a szélvédőn, amelyen az állt, hogy ne üljön a volán mögé, mert laposak a kerekek.

Osztrák interjú a csákányos bácsival

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Daza500 #40
    Labancok...mit is várhatnánk tőlük...ezek vademberek.
  • hypno #39
    "A Földön az intelligencia mennyisége állandó. A népesség növekszik."
  • baajos #38
    begyöpösödött agyu hülye paraszt. Hátráltatja a fejlődést. Az autóban tett kárt persze nem akarja megfizetni. ( De amúgy meg van mód a kitakarást kérni a google-nál ingyen mindenkinek! )
  • Radi #37
    Akinek ronda a kertje az tegye rendbe, ne azt szidja aki odanéz
  • gyozo #36
    Én sem bírom ésszel felfogni, hogy mi az a rettenetesen sátáni a street view-ban. Akkor ezzel az erővel zuzzuk be az összes fényképezőgépet. Most mi a különbség, hogy odasétál a kis japán turista a fényképezőjével és lefotózza a házad és a között, hogy a Google autója teszi. Minden ma elkészített digitális kép felkerül az internetre. Ilyen a világ. Kitalálták a technológiát, az emberek meg használják. Ez van.

    Ez az emberi butaság netovábbja szerintem és ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a benszülöttek tiltakoztak a fényképezés ellen, mert az ellopja a lelküket.
  • bertino #35
    huha.
    ez már annyira sok, hogy aludni sem mersz éjjel, mi ?
  • syn7h37ic #34
    Ott a pont
  • intrex #33
    bandee1, Ferrer, és a többi "le a gőzgépekkel" szintű ember, remélem nem használjátok a google ingyenes szolgáltatásait sem keresésre, sem navigációra, sem pusztán érdekességből. A számítógép, amelyen az sg.hu-t olvassátok, szintén valami ördögi kapitalista kizsákmányolás bűnterméke, kérlek kapcsoljátok ki. Tiltakozzatok a kapzsi google és a hozzá hasonló, csak a saját érdekeit szem előtt tartó, bár ingyenes, de aljas szolgáltatásai ellen! Háborodjatok fel ha valamelyik ismerősötök boldogan közli veletek, hogy látta a házatokat a google mapsen. Háborodjatok fel, ha bárki megsértette a személyes jogaitokat azzal, hogy felrakott egy családi fotót, amin a dunaparton készült, háttérben a parlamenttel, és ti belógtok a képbe. Szörnyű lehet így élni.
  • Calidor #32
    skynet
  • syn7h37ic #31
    Akkor áruld el, hogy miért is rossz, ha egy utcáról képek készülnek?
    Vagy talán térképet se használjunk, mert a segítségével akárki odatalálhat akár a házamig? MUHAHA. Egy mobillal és a google map segítségével akárhová el lehet navigálni. Az már plusz segítség, hogy vannak a célterületről képek is, ami segíthet. Vagy inkább a szájhagyományok alapján tájékozódjunk? Vagy attól fél az, akinek lefényképezik a háza környékét, hogy a fénykép ellopja a lelkét?
    És ne gyere a komcsi belemagyarázással! A HALADÁS így csupa nagy betűvel egy igenis pozitív értelem. Ha nem lenne, akkor még mindig a barlangokban rajzolgatnánk.