40
  • Daza500
    #40
    Labancok...mit is várhatnánk tőlük...ezek vademberek.
  • hypno
    #39
    "A Földön az intelligencia mennyisége állandó. A népesség növekszik."
  • baajos
    #38
    begyöpösödött agyu hülye paraszt. Hátráltatja a fejlődést. Az autóban tett kárt persze nem akarja megfizetni. ( De amúgy meg van mód a kitakarást kérni a google-nál ingyen mindenkinek! )
  • Radi
    #37
    Akinek ronda a kertje az tegye rendbe, ne azt szidja aki odanéz
  • gyozo
    #36
    Én sem bírom ésszel felfogni, hogy mi az a rettenetesen sátáni a street view-ban. Akkor ezzel az erővel zuzzuk be az összes fényképezőgépet. Most mi a különbség, hogy odasétál a kis japán turista a fényképezőjével és lefotózza a házad és a között, hogy a Google autója teszi. Minden ma elkészített digitális kép felkerül az internetre. Ilyen a világ. Kitalálták a technológiát, az emberek meg használják. Ez van.

    Ez az emberi butaság netovábbja szerintem és ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a benszülöttek tiltakoztak a fényképezés ellen, mert az ellopja a lelküket.
  • bertino
    #35
    huha.
    ez már annyira sok, hogy aludni sem mersz éjjel, mi ?
  • syn7h37ic
    #34
    Ott a pont
  • intrex
    #33
    bandee1, Ferrer, és a többi "le a gőzgépekkel" szintű ember, remélem nem használjátok a google ingyenes szolgáltatásait sem keresésre, sem navigációra, sem pusztán érdekességből. A számítógép, amelyen az sg.hu-t olvassátok, szintén valami ördögi kapitalista kizsákmányolás bűnterméke, kérlek kapcsoljátok ki. Tiltakozzatok a kapzsi google és a hozzá hasonló, csak a saját érdekeit szem előtt tartó, bár ingyenes, de aljas szolgáltatásai ellen! Háborodjatok fel ha valamelyik ismerősötök boldogan közli veletek, hogy látta a házatokat a google mapsen. Háborodjatok fel, ha bárki megsértette a személyes jogaitokat azzal, hogy felrakott egy családi fotót, amin a dunaparton készült, háttérben a parlamenttel, és ti belógtok a képbe. Szörnyű lehet így élni.
  • Calidor
    #32
    skynet
  • syn7h37ic
    #31
    Akkor áruld el, hogy miért is rossz, ha egy utcáról képek készülnek?
    Vagy talán térképet se használjunk, mert a segítségével akárki odatalálhat akár a házamig? MUHAHA. Egy mobillal és a google map segítségével akárhová el lehet navigálni. Az már plusz segítség, hogy vannak a célterületről képek is, ami segíthet. Vagy inkább a szájhagyományok alapján tájékozódjunk? Vagy attól fél az, akinek lefényképezik a háza környékét, hogy a fénykép ellopja a lelkét?
    És ne gyere a komcsi belemagyarázással! A HALADÁS így csupa nagy betűvel egy igenis pozitív értelem. Ha nem lenne, akkor még mindig a barlangokban rajzolgatnánk.
  • csgery
    #30
    Jaj nem, elbasztam:D BOcsánat ezért, netépjétek a fejem. Nem csak magyar.
  • csgery
    #29
    Most az egy dolog, hogy van magyar, ezt csak a magyarok töredéke ismeri. Pl. én is nemrég találtam rá. Ha tudnák, hogy a norc.hu igazából micsoda, biztos ennek is nekimennének:).
    a Google egységesen akarja a legtöbb várost a földön így megcsinálni, ez meg csak magyar.
  • passatgt
    #28
    sőt már szeged, debrecen, miskolc, győr is megvan
  • passatgt
    #27
    magyarra amúgy ott a norc.hu, pest meg balaton környéke van eddig lefotózva de folyamatosan csinálják
  • csgery
    #26
    Hogy mennyire? Mondd, te nem szeretnél elmenni egy olyan városba, ahol még sosem jártál, és nemtudod milyen? Képzeld csak el, leül valaki ezelé a Street viewelé, és sétál egy kört digitálisan a városban. Lehet annyira megtetszik neki, hogy eljön ide. Meg ugyanez fordítva. Haladás szempontjából meg cska annyit, hogy ha minden ország rajta lesz rengeteg várossal, miért pont a magyar ne legyen rajta? Mert ha zavarják őket mindenmerről, vajmi kevés esélyük van, hogy Magyarországon is alkossanak. Érdekes, én mennyire örülnék ha egy google autó feltűnnne itt Kisvárdán, más meg egy milliós nagyvárosban ahol nemcsak ez, de biztos más kamerás emberkék is szaladgálnak pont abban az utcában ahol ő lakik, zavarná elfele.
  • neoG
    #25
    "kitaperolta" WTF???
  • cateran
    #24
    Te valami epic fail foszereploje lehetsz,mert hogy a google nem ker telefonszamot,se smst az tuti....a user errorok meg nem az o hibaja...
  • Ferrer
    #23
    És ki dönti el, hogy mi a haladás? Te? A kommunista vezetők szerették a népüket haladó népeknek nevezni. Tényleg azok voltak? Miért haladás az, ha egy multi, aki abból él, hogy statisztikákat ad el a szokásaidról, képeket készít a házadról? Mennyire haladás ez hasznossági szempontból és turisztikai szempontból?
  • syn7h37ic
    #22
    Ülj le, egyes! Az ilyen hozzáállás volt mindig is a haladás ellensége....
  • csgery
    #21
    Hallottam már olyan indokot, hogy egyes idióták azért nem engedik, hogy fényképezzék a házukat, mer ezzel szabad utat nyitnak a betörőknek. Azért ez is elég komoly!:D
    #6: a jogokról csak annyit, hogy ha kéred, az arcod kitakarják (sőt, azthiszem takarnak is minden arcot), de nem fognak azzal téged zaklatni, hogy van egy kép a házadról, amiről csak az ismerőseid, családtagjaid tudják, hogy a tiéd.

    Én szurkolok a Googlenek, nagyszerű ötlet ez!
  • passatgt
    #20
    de az nem zavarja, hogy most már videó is van róla, házával együtt?

    oké, értem...
  • liberty2
    #19
    narumon: http://www.kepfeltoltes.hu
  • Ferrer
    #18
    Egyetértek a tiltakozókkal. Olyan adatvédelmi törvényt kellene hozni, aminek a segítségével elo is lehetne állítani a fotózó autókat. Mert ez már sok.
  • narumon
    #17
    Na ez jó kicsi lett de 20kbyte-nál nagyobb képet meg nem enged felrakni.
  • narumon
    #16
  • narumon
    #15
    Hát azért engem biztosan zavarna, ha valami rossz akarom aki ismeri a számom, floodolna sms-ekkel. Mivel azt sem lehet megtudni hogy ki az aki küldi igy elég fun :(
  • narumon
    #14
    SMS SMS-ről :)
    Mi a telefonszámod? :D

    BY the way, hogy lehet ide képet feltölteni?
  • Blacktom
    #13
    Hát én google-nál nem láttam még sms-t, viszont sok-sok más oldalnál van ilyen. Na de ki a fene az aki ezzel töltené el az idejét? Mert egy hacker még pénzért csinál dolgokat, de ennek aztán tényleg semmi értelme, max az unatkozó 14 évesek szoktak hasonlót, mert tanulni lusták.
    Ez a street view dolog meg maga a katasztrófa. Bárki látja a házad aki elsétál az úton. Bárki lefényképezheti. Le is videózhatja. Eddig is millió és millió fénykép készült városokról, házakról, tele van ilyenekkel a net (flickr, panoramio...stb) A google street view csak tök jól rendezi ezeket a képeket, szerintem zseniális ötlet. De pl kővel bedobni az ablakot monitor előtt nehéz lenne, és még házszám is csak akkor látszik, ha kiteszed bejárati ajtóra fél méteres számokkal. Nem tudom mitől kell itt félni.
    Láttátok már pl hogy híresebb helyeknél a panoramios képek fedik egymást, úgy lehet köztük nézelődni? Marha jó.
    Ha meg nem tetszik, nyugodtan írj nekik, biztos kitörlik a házad... majd 5 év múlva, mikor tényleg elérnének Magyarországra, amit szívből remélek.
  • mumpic
    #12
    te miféle sms-ről beszélsz? :)
  • narumon
    #11
    Gyerekek én ezt most vettem észre, de jó nagy bug (vagy feature??) a google részéről:

    1, Hozz létre egy új gmail fiókot
    2, Mielőtt ezt megcsinálná ellenőrizni akar, tehát sms-ben küld el egy hozzáférési kódot.
    Viszont bármit elfogad tehát szétlehet spammelni a világot. :)
    Tiz küldd el kattintásra 10 különböző ember telefonját lehet spammelni, sőt ha genyák akarunk lenni akkor gondolom ugyanarra a telefonszámra is folyamatosan lehet küldeni csak a küldés gomb és a back nyomkodásával...
    Ez mekkora lámaság már...
  • Mcsiv
    #10
    az ilyenek laknak putriban;D
  • liberty2
    #9
    Én tudjátok mikor sírtam el magam? Amikor az Ombudsman kitaperolta Budapest utcáiról a Google autóit ugyanazzal az indokkal mit amint itt bandee1 is mondott nekünk. Ölni tudtam volna ezért a hülyeségért. Más városok könyörögnek a Google-nek, hogy menjen oda, mi meg elzavarjuk őket? Az ilyen seggfejek miatt van az ország a digitális világban IS lemaradva.
    Bandee1: Mond meg hol lax, ha végigmegyek autcán, remélem a házad előtt papírral vársz, hogy közvetlen előtte tilos kinyitnom a szemem, mert a végén meglátom, hogy van ott valami. Szánalmas öntelt barmok az ilyenek...
  • Arcor
    #8
    Amit a google street viewes autó lát a házadból azt akárki láthatja aki arra jár, nem értem milyen állampolgári jogokról beszélsz. Az utca és a látványa pont nem a családok magántulajdona. Kurva jó ötlet hogyha "végig akarok sétálni" a Wall Streeten nem kell feltétlen elutaznom egy másik kontinensre. Aki használja a street view szolgáltatást szerintem pont leszarja a te meg az ilyen jogaik miatt aggódók házát, nem ti vagytok a világ közepe.
    Továbbá az utcát fényképezik nem xy házát névvel ellátva, de ha ennyira aggódsz akkor egy 5 méteres betonfalat javaslok.
  • 0Speed0
    #7
    sok betyepesedett agyú lámahuszár
  • bandee1
    #6
    Először még csak a Földgömbről voltak csodás képek. Meg voltak nyomtatott térképek. Aztán készültek az országokról, városokról fotók. Majd az utcákról. Aztán most már a házakról is. A következő mi lesz? Bejönnek az ajtón? A szobánkba A családok magántulajdona nem szent? Mi köze a nagyvilágnak, kinek, hol, milyen háza van? És ha én nem akarom, hogy rajta legyek a street view-on, akkor nyilatkozhatom róla? Egyetemes Állammpolgári jogainkkal mi a fasz lesz? Ez zaklatás kategória már! Húzzon a google a qrva anyjába!
  • Narxis
    #5
    Atomot nekik, idióták.
  • syn7h37ic
    #4
    Primitív ostoba taplók....Sok idióta van sajnos a földön.
  • vmiki88
    #3
    buta, buta emberek
    Egyébként a mi házunk is rajta van a google maps-on és nem érzem magam úgy, hogy megsértettek vele (mert kb egy pixelhalmz az egész :3)
  • sedward
    #2
    Nem engedi, hogy lefényképezzék a házat amiben lakik? Apuka maga nóóórmááális?

    Elképzelem milyen lenne, ha csinálnak posztert New Yorkról és ki kellene takarni X.Y lakását vagy Z cég felhőkarcolóját mert egyes idióták azt hiszik, hogy a látvány is az övék...
    Ez arra emlékeztet amikor gyerekkoromban kiálltak a primitívek az úttestre kaszával és ráordítottak az arra járókra, hogy az ő telkük előtti úttesten bizony ne biciklizzenek/motorozzanak, valami felfoghatatlan okból azt gondolván, hogy onnantól a dunapartig minden az ő felségterületük...
  • Arcor
    #1
    Sosem értettem ezeket az embereket. Végigsétálok az utcán ugyanugy látom ha gyerekpornót néz kihúzott függönynél.