Gyurkity Péter

Saját zenei szolgáltatást indít a Google

A videoklipekre és egyéb mozgóképes tartalmakra koncentráló Vevo mellett a Google az audiostream területére is bemerészkedne, mégpedig két új partnerük segítségével.

A TechCrunch számolt be elsőként a hírről, miszerint a Google hamarosan egy saját zenei szolgáltatás útnak indítását jelentené be, amelyen keresztül az internetezők rákereshetnének az egyes zeneszámokra avagy teljes albumokra, belehallgathatnának a találatként kidobott alkotásokba, illetve meg is vásárolhatnák azokat.

Az értesülést a hivatalos csatornákon teljes csend övezte, rövid idő múltán azonban kiderült, hogy a keresőcég két új partnerrel állapodott meg a részletekről, ezek pedig az iLike és a Lala, amelyek már most is hasonló szolgáltatást nyújtanak a világhálón. A közös platform első lépésben tehát keresési lehetőséget biztosítana a látogatóknak (a Google már most üzemeltet egy egyszerűbb zenei keresőt, Kínában pedig ez utóbbit összekötötték az ingyenes letöltésekkel), a találatok pedig már a két partner oldaláról érkeznének, utóbbiak pedig ingyenes meghallgatást, illetve vásárlási lehetőséget nyújtanának minden tartalom esetében.

A hírt nem sokkal később további részletekkel, illetve néhány képpel egészítették ki, amelyeket a Google maga küldött szét a sajtónak, hogy illusztrálják a platform valószínű kinézetét. A friss jelentések szerint a keresőcég már javában tárgyal a négy legnagyobb kiadóval a szolgáltatáshoz szükséges tartalmak biztosításáról, ami nyilván nem lesz nehéz, hiszen a videoklipekre szakosodott Vevo portál kapcsán már korábban leültek a tárgyalóasztalhoz.

Az új platformot a hírek szerint október 28-án mutatják be a nagyközönség előtt, addig még véglegesíthetik a részleteket és a felhasználási feltételeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hol9672 #5
    Már van
  • tomi319 #4
    A google mindenhol ott akar lenni úgy néz ki. Közösségi oldalt nem akarnak nem tudja valaki?
  • Tetsuo #3
    a youtube is az ovuke, mi az a vevo
  • readswift #2
    mp3 = szarozás
  • bertino #1
    hát ez kész, a google nem szarozik.