Alex

Előrébb lépett az Adobe Flash Platform

Az Adobe bemutatta a Flash Player 10.1 szoftvert és új letöltési technológiát jelentett be az Adobe MAX rendezvényen. A cég kompromisszumoktól mentes webböngészést ígér mobil eszközökön is.

Az Adobe ma bemutatta a Flash Player 10.1 szoftvert, amely az Open Screen projekt közel 50 résztvevőjének támogatásával egységes futtatókörnyezetet biztosít a különböző asztali rendszereken és mobil eszközökön. A Flash Player 10.1 támogatása várhatóan számos mobil platformon lesz elérhető, beleértve a Google Android, a Blackberry, a Symbian, a Palm webOS és a Windows Mobile rendszereket. Emellett a vállalat új HTTP-alapú folyamatos letöltési technológiát jelentett be a Flash Platformon keresztül terjesztett videókhoz, bemutatta az AIR 2 szoftver jövőben megjelenő funkcióit, kiadta az Adobe Flash Builder és a Flash Catalyst szoftver második bétaverzióját, és elérhetővé tette az új Adobe Flash Platform Services együttműködési képességeit.

Az Adobe AIR a webes alkalmazások böngészőn kívüli futtatására szolgál, a tavalyi megjelenés óta több mint 200 millió alkalommal telepítették. Az új verzió a háttértárak, illetve az UDP-hálózatok jobb támogatását tartalmazza, bétaverziója még idén elérhető lesz. Megjelent a Flash Catalyst második bétaverziója is. Segítségével a tervezők gyorsan, kódolás nélkül készíthetnek kifejező felületeket és interaktív tartalmat. Az új szolgáltatások közé tartozik a videók gyors hozzáadása a projektekhez, egyéni lejátszásvezérlők használata, hangeffektusok a további felhasználó visszajelzéshez, simább mozgást biztosító, használatot megkönnyítő vezérlőelemek, valamint az SWF-kimenet mellett a projektek exportálása és böngészőn kívüli futtatása az Adobe AIR használatával.

A Flash Platform szorosan integrálható a Creative Suite 4 termékcsaláddal. A cég a Flash Platformon új protokoll támogatásával kívánja segíteni a médiafájlok HTTP-alapú folyamatos letöltését, beleértve a Flash Access 2.0 szoftverre épülő tartalomvédelem integrálását. A Zeri kódnevű HTTP-technológiák iparági szabványokra épülő nyílt formátumot alkotnak, és támogatni fogja az összes manapság elérhető médiakodeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 5c0rp330n #26
    a bolhafing silverlight-al a flash nem eppen egy sulycsoport. 13 eve van a paicon, gyakorlatilag a webbel egyidos, es nepszerubb mint valaha, rengeteg dologra optimalis. maradjunk annyiban hogy par evtizeden belul nem valoszinu az eltunese.
  • johnsmitheger #25
    Közben rájöttem, hogy én tévedtem, csak egy kis segítség kellene. A következő oldalon található pár apró példát kellene a jó kis html-js-ben megírni: Minek a flash ha van javascript? Előre is köszi! :DDD
  • Komolytalan #24
    Más kérdés az, hogy magyar megrendelőnek nem volt még annyi pénze, hogy megfizesse a munkámat, ami egy ilyesmi kaliberű portál összerakásával jár. Mivel flashben ami van előregyártott dolog az nagyrészt hulladék, ha meg az ember magának irkálja meg a komponenseket az eltart 1 darabig.
  • johnsmitheger #23
    Össze lehet rakni egy full portált flash/flex-ben. Az, hogy a felhasználó gépén fut a kliens, ami nem megdöbbentő, nem jelenti azt, hogy a kliens nem kommunikál a szerverrel. Komolyan bakker, mintha egy perc után a technológia véglegesen megítéltetne :DDD Hónapok mentek rá, hogy JavaFx, SilverLight vagy Flash legyen a kliens oldal (csak ne HTML:) száz szerver-kliens kód tesztelése, stb. és csak most tudtam meg, hogy a kliens nem is kommunikál a szerverrel, bakker de durva. Akkor eddig hogyan sikerült a szerveren php-nak úgy lefutnia, hogy közben nem is ment?!?! Komnolyan keresek egy témát neten, amiher kurv@ra nem értek és beírok egy tonna kommentet :DDDD
  • Komolytalan #22
    Nyilván ez orbitális ökörség, mert már Flash 8ban is raktak össze portálokat. Meg én is még Flash7-ben, pl www.luxuryculture.com (vagy japó változat www.luxuryculture.jp ). De persze ezek nem portálok, hát hogyne. Olyan adatbázis van mögöttük meg szerkesztőségi szoftver amit te még mesekönyvben se láttál.
  • Komolytalan #21
    Meg a buzi firefoxnak, meg a buzi operának, meg a buzi html nyelv készítőinek, akik nem bírták per pixel leírni, hogy melyik tag konkrétan mit csináljon. Ugyanmár, hány éves a html szabvány? Olyan oldalt még azóta se láttam, amiben nem volt böngésző detect és hasonlóan nézett ki 2 tökmind1 milyen böngészőn.
  • Komolytalan #20
    Miért lassú és körülményes az adatbázishoz hozzáférés? Talán csak nem azért, mert kliens oldalon fut. Ettől függetlenül simán lehet olyan flasht írni, hogy beírod a connect stringet, megadod az sqlt, és tolja a képernyőre táblázatos formában az eredményt. Kell hozzá egy kb 100 soros java server és kész.
  • Komolytalan #19
    Ja, pl nézd meg a travian.hu-t, fogyaszt 25% prociidőt úgy hogy html meg js meg hasonló faszságok. És kb semmit se csinál, csak 2 percenként hozzáad 1 számot a búza mennyiséghez.
    Szarul programozni lehet js-ben is, meg flashben is.
  • Komolytalan #18
    Ha tudnál programozni flashben akkor ilyen ökörséget nem írnál. A flash már 7-es verzióban tudta azt, hogy a teljes böngészőt kihasználja, ha átméretezted eseményt generált róla. Stage osztályt ajánlom figyelmedbe.
    Persze mindez nem automatikus, de egyetlen nyelven sem lehet automatikus, mert ez nem flash/silverlight kérdés, hanem annak a kérdése hogy a komponensek tudnak-e méreteződni. Ha kirakok egy hello szöveget meg egy ok gombot, akkor a silverlight maga alá is foshat, akkor se fog belőle teljes képernyős megjelenítést csinálni.
  • Sir Ny #17
    "Nyilvan egy portalt nincs ertelme flashben osszerakni. "

    nyílván egy portált NEM LEHET flashben összerakni. a portálhoz kellenek szerver oldali cuccosok is, a flash meg a felhasználó gépén fut (vánszorog)