Gyurkity Péter

Online eszközökkel jön az Adobe Acrobat 9

Az Adobe hosszú szünet után újabb verzióval jelentkezik, amely flash-tartalmak integrálását teszi lehetővé a PDF-dokumentumoknál, emellett pedig egy külön portállal és online eszközökkel egészíti ki a kínálatot.

Az Acrobat csomag elsődleges feladata a PDF-dokumentumokon alapuló részletes prezentációk és egyéb tartalmak szerkesztésének, összeállításának lehetővé tétele. Az új verzió ezen a területen hoz újdonságokat, amelyek közül kiemelik a különböző flash-tartalmak integrálásának lehetőségét. A PDF immár audio- és videóanyaggal egészülhet ki, amelytől a formátum népszerűségének további növekedését várják.

Ennél is fontosabb azonban az új portál, az Acrobat.com útnak indítása, amely a hagyományos szoftvercsomagot hivatott kiegészíteni újszerű, online eszközökkel és lehetőségekkel. A cég szerint ez egyfajta közösségi portál megjelenését jelenti, amely lehetővé teszi a felhasználóknak a létrehozott tartalmak könnyű és egyszerű szerkesztését, illetve megosztását, ezzel pedig a csoportban történő munka megkönnyítését.

Az interaktív és biztonságos dokumentumokat a Buzzword integrált online szövegszerkesztővel is létrehozhatjuk, a megosztásról és kapcsolattartásról pedig a ConnectNow webkonferencia szoftver gondoskodik.

Az ingyenes béta egyelőre 5 dokumentum konvertálását engedélyezi PDF-formátumba. A cég szerint a megoldás a Google Docs csomagból és a többi hasonló platformból hiányzó interaktivitást honosítja meg a területen, nem beszélve arról, hogy a MOV és WMV-fájlok flash-tartalommá történő konvertálása is megoldott. Ezeket ily módon könnyen beágyazhatjuk a PDF-dokumentumokba, az Acrobat 9 révén pedig az új tartalmakat egyszerűen áthúzhatjuk a PDF-portfóliókba.

A három különböző változatban (Standard, Pro és Pro Extended) elérhető szoftver néhány héten belül lesz széles körben elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!