Alex

Az Adobe bemutatta a Creative Suite 4 termékcsaládot

A munkafolyamat radikális fejlődése, valamint a Flash kifejező képességének és integrálhatóságának új szintre emelése jellemzi az Adobe legnagyobb szoftverkiadását.

Az Adobe bejelentette a Creative Suite 4 termékcsaládot, amely a cég közleménye szerint mérföldkőnek számít a gyakorlatilag minden kreatív munkafolyamatban használható tervező- és fejlesztőszoftver életében. A több száz szolgáltatásbeli újítás nyomtatási, webes, mobil, interaktív, film- és videokészítési lehetőségekkel fejleszti a csomagot, és még jobban integrálják bele a flash technológiát. A csomag a 3D-t helyezi előtérbe, és ismerős eszközök segítségével biztosítja a 3D modellek megrajzolását, összeállítását és animálását. Fő fejlesztési szempont volt, hogy az aktuális projekt elhagyása nélkül válthatunk a médiatípusok között.

A Photoshop, az Illustrator vagy az InDesign tapasztalt felhasználói a projekteket gyorsan áthelyezhetik a Flash, a Dreamweaver, a Fireworks vagy az Adobe Acrobat 9 Pro alkalmazásokba, ahol további finomításokat végezhetnek, illetve bemutatókat és jó minőségű nyomatokat, webes vagy mobil anyagokat készíthetnek. Az InDesign szoftverben készített tervek XFL-fájlként történő exportálásával dinamikus dokumentumok hozhatók létre, amelyek megnyithatók a Flash alkalmazásban, ahol a szövegek és grafikák szerkeszthetők, és további interaktív összetevők adhatók a projekthez.


A tervezők a Photoshop vagy az Illustrator programban készült, rétegeket alkalmazó grafikát használhatnak, amikor elkészítik egy webhely vagy webes alkalmazás prototípusát a Fireworks szoftverben. Az új, objektumalapú animáció egyértelműbb tervezést tesz lehetővé a Flash alkalmazásban, amelyben így hasonló módon lehet dolgozni, mint az Adobe más kreatív alkalmazásaiban. Új eszközök állnak a 2D-ről 3D-re áttérő tervezők rendelkezésére, amelyek segítségével projektjeiket animációvá alakíthatják. "Gyakori, hogy a kezdeti ötlet terve az Adobe Illustrator CS4 és a Photoshop CS4 szoftverekben születik meg, de aztán az ötletet továbbvisszük számos médiára" - mondta Bruno Selles, a Vasava, egy különböző médiatípusokra tervező spanyol cég társalapítója és kreatív igazgatója.

A vállalat még jobban támogatja a film- és adáskészítőket, valamint a szalagmentes, platformok közötti munkafolyamatokat. A végső kimenet tekintetében exportálhatunk filmre, DVD lemezre, Blu-ray lemezre, a webre és mobil eszközökre is.

Az Adobe eddigi legnagyobb szoftverkiadása az Adobe Creative Suite 4 Design kiadásokból, a Creative Suite 4 Web kiadásokból, a Creative Suite 4 Production Premium kiadásból, az Adobe Master Collection kiadásból, valamint 13 különálló termékből, 14 integrált technológiából és hét szolgáltatásból áll. Az Adobe Creative Suite Master Collection CS4 gyakorlatilag az Adobe összes új tervező- és fejlesztőalkalmazását, technológiáját és szolgáltatásait - a valaha létezett legátfogóbb kreatív környezetet - egyesíti egyetlen termékben. A csomag megjelenése októberben várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gerygrey #10
    Ja, megvan, English language version is expected to ship by late October 2008.
  • Gerygrey #9
    Én Photoshop 5.0-val kezdtem tanulni, utána jött a 7.0, cs2, cs3... Premiere-t is az 1.5-ös verzió óta használom, soha nem okozott komolyabb gondot a váltás, csak minden újabb verzió több lehetőséget adott. A régi dolgokat ha megtanultad, fogod tudni használni az újban is.

    Egyébként lehet tudni a CS4 Master Collection megjelenési dátumát?
  • Nonix #8
    Szeretem a szarkazmust !
  • ension #7
    Tolvaj banda... (mi vagy ők mármint a szoftvergyártó cégek?) relatív... így is eleget kaszálnak... és én nem hinném, hogy mezei kisemberek meg tudnák venni ennyiért... majdnem fél milliót ki fogok érte fizetni?...túl nagy pénz, legfeljebb cégek nekik úgy is muszály... és nem mintha vállalatot szeretnék vele működtetni haszonszerzésből, pusztán csak a magam kis dolgait csinálom vele, vagy kreatívoskodom, hobby szinten szórakozás címén... valahogy ezért sem érzem lopásnak ha leszedem monnyuk a Master Collectiont... ha nekem nincs úgy "hasznomra" akkor az Adobe-nek minek legyek "hasznára"?
  • djw #6
    letölteni, mi? tolvajbanda!
  • Nonix #5
    Le lehet majd tölteni....
  • artschiatwork #4
    előrendelve 2499$ - kb. 417.000 Ft.
  • kjasfhasdfasd #3
    Nem valószínű, hogy "olcsó" lesz...
  • Nonix #2
    Még nem néztem meg a részleteket, de jó lenne egy integrált 3d motion tracking az After Effectshez..
  • reszcsi #1
    NA hálistennek, az ember kezdi megszokni és megtanulni a CS3-mat, aztán már itt a 4. Nem lehetne lassítani kicsit, állítsátok meg a világot, ki akarok szálniiii!!!!