26
  • 5c0rp330n
    a bolhafing silverlight-al a flash nem eppen egy sulycsoport. 13 eve van a paicon, gyakorlatilag a webbel egyidos, es nepszerubb mint valaha, rengeteg dologra optimalis. maradjunk annyiban hogy par evtizeden belul nem valoszinu az eltunese.
  • johnsmitheger
    Közben rájöttem, hogy én tévedtem, csak egy kis segítség kellene. A következő oldalon található pár apró példát kellene a jó kis html-js-ben megírni: Minek a flash ha van javascript? Előre is köszi! :DDD
  • Komolytalan
    Más kérdés az, hogy magyar megrendelőnek nem volt még annyi pénze, hogy megfizesse a munkámat, ami egy ilyesmi kaliberű portál összerakásával jár. Mivel flashben ami van előregyártott dolog az nagyrészt hulladék, ha meg az ember magának irkálja meg a komponenseket az eltart 1 darabig.
  • johnsmitheger
    Össze lehet rakni egy full portált flash/flex-ben. Az, hogy a felhasználó gépén fut a kliens, ami nem megdöbbentő, nem jelenti azt, hogy a kliens nem kommunikál a szerverrel. Komolyan bakker, mintha egy perc után a technológia véglegesen megítéltetne :DDD Hónapok mentek rá, hogy JavaFx, SilverLight vagy Flash legyen a kliens oldal (csak ne HTML:) száz szerver-kliens kód tesztelése, stb. és csak most tudtam meg, hogy a kliens nem is kommunikál a szerverrel, bakker de durva. Akkor eddig hogyan sikerült a szerveren php-nak úgy lefutnia, hogy közben nem is ment?!?! Komnolyan keresek egy témát neten, amiher kurv@ra nem értek és beírok egy tonna kommentet :DDDD
  • Komolytalan
    Nyilván ez orbitális ökörség, mert már Flash 8ban is raktak össze portálokat. Meg én is még Flash7-ben, pl www.luxuryculture.com (vagy japó változat www.luxuryculture.jp ). De persze ezek nem portálok, hát hogyne. Olyan adatbázis van mögöttük meg szerkesztőségi szoftver amit te még mesekönyvben se láttál.
  • Komolytalan
    Meg a buzi firefoxnak, meg a buzi operának, meg a buzi html nyelv készítőinek, akik nem bírták per pixel leírni, hogy melyik tag konkrétan mit csináljon. Ugyanmár, hány éves a html szabvány? Olyan oldalt még azóta se láttam, amiben nem volt böngésző detect és hasonlóan nézett ki 2 tökmind1 milyen böngészőn.
  • Komolytalan
    Miért lassú és körülményes az adatbázishoz hozzáférés? Talán csak nem azért, mert kliens oldalon fut. Ettől függetlenül simán lehet olyan flasht írni, hogy beírod a connect stringet, megadod az sqlt, és tolja a képernyőre táblázatos formában az eredményt. Kell hozzá egy kb 100 soros java server és kész.
  • Komolytalan
    Ja, pl nézd meg a travian.hu-t, fogyaszt 25% prociidőt úgy hogy html meg js meg hasonló faszságok. És kb semmit se csinál, csak 2 percenként hozzáad 1 számot a búza mennyiséghez.
    Szarul programozni lehet js-ben is, meg flashben is.
  • Komolytalan
    Ha tudnál programozni flashben akkor ilyen ökörséget nem írnál. A flash már 7-es verzióban tudta azt, hogy a teljes böngészőt kihasználja, ha átméretezted eseményt generált róla. Stage osztályt ajánlom figyelmedbe.
    Persze mindez nem automatikus, de egyetlen nyelven sem lehet automatikus, mert ez nem flash/silverlight kérdés, hanem annak a kérdése hogy a komponensek tudnak-e méreteződni. Ha kirakok egy hello szöveget meg egy ok gombot, akkor a silverlight maga alá is foshat, akkor se fog belőle teljes képernyős megjelenítést csinálni.
  • Sir Ny
    "Nyilvan egy portalt nincs ertelme flashben osszerakni. "

nyílván egy portált NEM LEHET flashben összerakni. a portálhoz kellenek szerver oldali cuccosok is, a flash meg a felhasználó gépén fut (vánszorog)
  • grizzly21
    egeszen hihetetlen hogy minden flash hirnel osszejon az osszes lama aki nem latott meg normalis flash oldalt, es elkezdi fikazni a flasht olyan dolgok miatt, amik az oldalkeszito hibai, nem a flashe..
    Minden profi html css designer akit ismerek elismeri a flasht es hasznalja, ahol szukseg van ra. Nyilvan egy portalt nincs ertelme flashben osszerakni.

Eleve nincsmit hasonlitgatni, a flash egy programnyelv, a html pedig egy leironyelv..mas a celja, mindkettore szukseg van.

Jo lenne ha a magukat html tervezonek kikialtott, valoban soha egy korrekt munkat ossze nem rako hobbi amatorok leallnanak ezzel.
  • johnsmitheger
    Hát én a flash és htmlről hablatyolok :) Mondj már egy fasz@ kis oldalt, ami csak HTML, de mozogjon bakker, különben lefikázom élből :DDD Ja és ne a vánszorgós/lötyögős javascript sz@rral menjen, hanem finoman szépen :DDD
  • [HUN]FaTaL
    Te mi a rákról hablatyolsz?:D Mondj már egy portált, ami CSAK flash. :D
  • Sanyix
    milyen portál? A yútyúbon kb a lejátszófelület flash. A hozzászólás szerkesztő, stb minden html css js.
  • Sanyix
    És kinek köszönhetjük azt hogy hol így jelenik meg hol úgy? A buzi m$-nek meg mostmár a buzi mozillának, ugyanis már ezek is rakosgatják a böngészőjükbe a szabványtalan hülyeségeket.

Ja ez el tudja nyújtani a fejlesztést. De míg flashben gyorsan egy igénytelen fost lehet összedobni, mással lassan egy igényesebb fost lehet összedobni.
  • johnsmitheger
    Lehet, hogy a flash nem jó mindenre és persze szarul is lehet kódolni, mint a HTML cuccokat, viszont a HTML hol így - hol úgy jelenik meg, ha nem teszteled és finomítod 5-6 böngészőben. Ez el tudja nyújtani a fejlesztést. Flash-ben ott van, ahova rakod.

HTML: komolyan lesz audio és video a neten? Bakker, akkor eddig meg hogy a bánatba lehetett több millió felhasználós video portált csinálni? Jaaa hát flash-el... bazzeg, csak nehogy kiderüljön :D
  • Griphons
    A Flash szerintem is még mindig csak kiegészítője lehet egy weboldalnak. Egy full flashes weboldal gyönyörű tud lenni, de egyszerűen nem éri meg foglalkozni vele. Lassú, körülményes az adatbázishoz való hozzáférés, nehéz dinamikussá tenni.
    Viszont kiegészítő animációkat jó vele csinálni, intro oldalt ilyesmi. Maradok én is a php+html+css+js kombinációnál.
  • Utokverek
    Ha végre szabvány lesz a html5-ből, nem csak az ajánlás tervezgetése, akkor lehet majd valamit kezdeni vele, kis js-el megdobva szvsz sokkal használhatóbb és gyorsabb lesz a flashnél.
    Natív támogatott videó és audió tagek lesznek benne, amit aztán úgy lehet variálgatni, ahogyan tetszik :)
    Bazz, de várom :D
  • [HUN]FaTaL
    Inkább a 64bitest mutatnák be ebből a hulladékból. :D

Utálom ezt a szart, kár, hogy semmi alternatíva. Illetve talán a Silverlight, de az meg nem terjed.
  • Sanyix
    hw gyorsítást csináljanak hozzá a hülye buzik! olyan lassú szar mint az állat... persze a faszlámák könnyen tudnak vele "weboldalt" építeni.
  • roliika
    Jaés nem mellesleg gyorsabb lett..minden oldal betöltés 3-4s-al..ami azért elég rendes javulás.
  • roliika
    Lehet benne valami amit mondasz. :))

Hasznaltauto.hu ugye flashes volt...és hopp lecserélték az egész flesses szart, sima natúúúre vezérlőkre. :DDD
  • Utokverek
    Flasht?

Bazz, soha nem tudtam zöldágra vergődni vele, nem látom értelmét egy komolyabb portálon használni, csak lassít és felesleges parasztvakítás, nem is élek vele.
    Inkább maradok a szokásos php+js+css mellett, meg várom a html5-öt :)
    Úgyis eltűnik majd a süllyesztőben mint a silverlight meg az összes többi hülyeség.
  • roliika
    Erősen gondolkodok azon, hogy csinálok egy Silverlight alapú oldalt.
    A flash oldalakkal annyi a bajom, hogy sokat töltögetnek. És nem adaptálódik a méretük automatikusan az oldal méretéhez.
  • Sir Ny
    inkább a shockwave-t adnák ki linuxra.
  • Inquisitor
    ", beleértve a Google Android, a Blackberry, a Symbian, a Palm webOS és a Windows Mobile rendszereket. "
    Symbian mennyire tuti? Csak mert letölthető a Windows és Palm verzió, és ígértek Linux (Android, Mameo, stb.) valamint a Mac (iPod, iPhone) verziókat.