Napi Online

Lejtőn is optimista a Siemens

Az április és június közötti negyedévben éves bázison 8,3 százalékkal, 1,26 milliárd euróra esett vissza a Siemens nettó profitja - áll a vállalat tegnap közzétett jelentetésében.

A forgalom eközben 19,18 milliárd euróról 18,35 milliárd euróra esett vissza, az új megrendelések 28 százalékos mínusszal, 17,16 milliárd euróra csökkentek. A legnagyobb a visszaesés - ami még így is elmaradt a várttól - az energia, egészségügyi és ipari ágazatokban volt, az üzemi nyereség itt 21 százalékkal, 1,67 milliárd euróra mérséklődött.

Széles portfóliójának köszönhetően, amely a turbináktól és gyorsvonatoktól a hallókészülékekig és a villanykörtékig terjed, a Siemens a német gazdaság teljesítményének egyik legfontosabb indikátora - figyelmeztetnek az elemzők. A gazdasági szakemberek szerint a vállalat majd csak márciustól érzi meg igazán a recessziót, ugyanis a megrendelés és a szállítás közt a legtöbb termék esetében egy-két év különbség van.

A pesszimista jóslatok és figyelmeztetések ellenére a vállalat megerősítette: továbbra is tartja a folyó pénzügyi évre vonatkozó profitcélját, amely az összes szektorra vonatkozóan a tavalyi év 6,6 milliárd eurós eredménye felett van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!