MTI

Veszteséggel zárta üzleti évét a Lenovo

A kínai Lenovo személyiszámítógép-gyártó az elemzői várakozásokat meghaladó, 226,4 millió dollár adó utáni vesztességgel zárta a márciussal zárult üzleti évet.

Elemzői körökben átlagosan 170,9 millió dollár hiányra számítottak. A szakmában nagyságra negyedik társaság egy évvel korábban 484,3 millió dollár adózott eredményt ért el. Árbevétele az akkori 16,35 milliárd dollárról 8,9 százalékkal 14,9 milliárd dollárra esett a most végződött üzleti évben.

A kínai vállalat 2005-ben megvásárolta az amerikai IBM személyi számítógép részlegét. A szervezeti párhuzamosságok megszüntetése és a létszámleépítés a most lezárt üzleti évben 146 millió dollárt emésztett fel, a szervezet optimalizálása azonban a folyó üzleti évben 300 millió dolláros költségmegtakarítást eredményez majd a tervek szerint. A cég január óta elbocsátott 2500 embert, a teljes létszám 11 százalékát.

A Lenovo csütörtöki közleménye szerint a válság miatt a kilátások borúsak, még a legfontosabb piacon, Kínában is lassul a személyi számítógépek keresletének növekedése, további munkahelyeket azonban egyelőre nem szüntetnek meg. A közlemény nem tér ki arra, hogy mikor lehet újra nyereséges a társaság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!