MTI

Előre menekül a Sony gödöllői gyára

Egyelőre semmilyen információ nincs arról, hogy a Sony japán központjában a létszámleépítésről és a beszállítók számának csökkentéséről szóló döntés bármilyen módon érintené az elektronikai óriásvállalat magyarországi gyárát - közölte az MTI-vel csütörtökön a Sony Hungária HR vezetője. Gödöllőn épp az ellenkezője: fejlesztés és létszámbővítés zajlik.

Károlyfi Irén elmondta: ha szerepel is a Sony globális tervei között a vállalat egészét átfogó megszorítás, a gödöllői gyárban ennek nincsenek előjelei, sőt, nagy ütemben folynak új termékük, a Blu-ray lejátszó gyártásának előkészületei. Az öt gyártósor beindításához szükséges létszám egy részét - 32 főt - már felvették, s a közeljövőben újabb 60 szakemberrel kívánják gyarapítani a csapatot - mondta Károlyfi Irén.

A Sony Hungáriánál jelenleg 630-an dolgoznak, ám az új termék gyártásának elindulását követően létszámuk akár a 700 -750 főt is elérheti - tette hozzá.

A Sony tokiói központjában a márciussal zárult üzleti év veszteségeire hivatkozva bejelentették, hogy a világszerte 185 ezer embert foglalkoztató cég a jelenlegi 2500-ról közel 1200-ra csökkenti a beszállítók számát. A tervek között szerepel 57 Sony-gyár bezárása, illetve legalább nyolcezer fő elbocsátása is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • teddybear #2
    Oda csak kétféle munkás kell, az általánosból frissen kikerült kislány, és kezdő műszerész. Éhbérért persze..
  • Markez #1
    én dolgoztam itt a gyárban. elég fos munkahely volt :)