Gyurkity Péter

Saját MP3-lejátszón gondolkodik a MySpace

A népszerű közösségi portál nem zárja ki egy saját hordozható zenelejátszó piacra dobásának lehetőségét, bár egyelőre az online szolgáltatásra koncentrálnak - ez utóbbi elismerésre méltó számokat generál.

Chris DeWolfe, a portál társalapítója és jelenlegi vezérigazgatója, a múlt héten San Franciscóban megrendezett Web 2.0 konferencián válaszolt az ezzel kapcsolatban elhangzó kérdésekre, elárulva többek között, hogy a közvetlen jövőben nem várható egy ilyen készülék megjelenése. Ennek ellenére azonban nem zárta ki, hogy idővel mégis előállnak egy ilyen megoldással, amely a piaci megjelenés pillanatában egyértelműen az Apple iPod riválisává válna.

Erre a mondatra akár be is alhatnánk, hiszen a versennyel már számos gyártó megpróbálkozott, az almás cég platformja azonban eddig megközelíthetetlennek bizonyult a reménybeli vetélytársak számára. A MySpace annyiban jelent újat ezen a téren, hogy óriási felhasználói táborra támaszkodhat, akik közül sokan nyilván beruháznának egy megfelelő módon elkészített és előkészített készülékbe - amennyiben valóban megjelenik egy ilyen termék. Ennek esélyeit nyilván most mérik fel, és amennyiben megfelelő következtetésekre jutnak, minden bizonnyal nem hagyják majd ki a kínálkozó lehetőséget.

Jól jellemzi a potenciális vásárlói bázis méreteit, hogy a szeptemberben útjára indított online zenei szolgáltatás is dicséretre méltó számokat generált: a hivatalos adatok szerint a nagy kiadók (mint a Sony, az Universal, valamint a Warner Music) részvételével elindult platform az első néhány napban 1 milliárd streamet, valamint 80 millió egyedi lejátszási listát eredményezett a felhasználók részéről, a kínálatot pedig mintegy 5 millió együttes színesítette, akik anyagaik feltöltése mellett döntöttek. A zeneipar támogatása most biztosítottnak látszik, a nagyobb játékosok ugyanis az Apple mellett szeretnének még egy további biztos lábat találni, főleg hogy a fizikai formátumok eladásai stagnálnak, illetve csökkennek.

A zenei vezetők maguk is úgy vélik, hogy a MySpace némileg eltér az iTunes/iPod párostól, mégpedig közösségi funkciói révén - meglátjuk, elég jól szerepel-e majd a platform ahhoz, hogy a következő lépést egy saját zenei lejátszóban szabják meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kukacS3K #1
    egyébként valaki már próbált myspacen számot venni? mert elvileg azt is lehet de biztos nem érhető el hiszen magyarországon élünk