Berta Sándor

HTC Touch HD: okostelefon GPS-vevővel

A HTC új modellje WVGA-kijelzővel, TouchFlo 3D funkcióval, 5 megapixeles kamerával, WLAN-adapterrel és GPS-vevővel büszkélkedhet.

"Napjainkban a szélessávú televíziók, az internet és a videó váltak a szabványokká, a Touch HDTM pedig kompromisszummentes multimédiás és internetélményeket biztosít a felhasználók számára. Olyan korban élünk, amikor a szórakoztatás fogalma radikálisan megváltozott. Az internet ma már sokkal többet jelent egy e-mail elküldésénél. Az ügyfeleink elvárják tőlünk, hogy bárhol legyenek is a világban, magas minőségű tartalmakhoz férhessenek hozzá" - szögezte le Peter Chou, a HTC elnök-vezérigazgatója az új termék bemutatóján.

A vállalat igyekezett megfelelni a kihívásoknak. A HTC Touch HD mérete 115 x 62,8 x 12 mm, a súlya 146,4 gramm. A 3,8 colos érintőképernyő maximális felbontása 480 x 800 képpont és egyszerre legfeljebb 65 536 szín megjelenítésére képes. Az új okostelefon lelke egy 528 MHz órajelű Qualcomm MSM7201a processzor. Ezt egy GPS-vevő, egy IEEE 802.11b/g szabványú WLAN-adapter, a fotók és videók készítésére egyaránt alkalmas, autofókuszos 5 megapixeles kamera és egy második, videotelefonálásra használható VGA-kamera egészíti ki. Az integrált 288 megabájt memória és 512 megabájt flashmemória további MicroSD kártyákkal bővíthető.


A készülék operációs rendszere a Windows Mobile 6 Professional verziója. A telepített szoftverek között megtalálható e-mail kliens, RSS-olvasó, a Word, az Excel, a PowerPoint, az Internet Explorer és a Windows Media Player mobil változatai, valamint egy a címjegyzékek rendszerezésére, az időpont- és a feladategyeztetésekre egyaránt használható személyi asszisztens program. A HTC ExtUSB nevű megoldás kombinálja az USB-portot és a fejhallgató csatlakoztatására szolgáló szabványos 3,5 mm-es jackdugót. A Touch HD igazi érdekessége azonban a TouchFlo 3D kezelői felület, ami lehetővé teszi, hogy bárki az ujjainak egyetlen mozdulatával irányíthassa az eszközt, válthasson mondjuk a fotók megjelenítése, elküldése és a honlapok behívása között.

Az okostelefon egyaránt alkalmazható a 850, a 900, az 1800 és az 1900 Mhz-es GSM-hálózatokban, illetve támogatja a GPRS, az EDGE, a Bluetooth 2.0, a HSDPA és az UMTS technológiákat. UMTS üzemmódban a beszélgetési idő gyári adat szerint legfeljebb 6,5 óra, GSM üzemmódban pedig maximum 5 óra lehet. A készenléti idő GSM üzemmódban 390, UMTS módban 450 óra. A HTC Touch HD bevezető ára 659 euró és Európában novembertől lesz kapható. Az elmúlt években a PDA, okostelefon piacon az egyik legdinamikusabban fejlődő cég idén július végén nyitotta meg első hivatalos magyarországi bemutatótermét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MR SUGAR #68
    jobb téma nincs mint ez a rohadt kártya így meg úgy??? Témának ott lenne pl a TELEFON!!! azthiszem ez az egész topic azért lenne...tudjátok... vélemények, hírek, későbbiekben tapasztalatok, és kérdések!
  • 5c0rp330n #67
    hát, eléggé ugyanaz jött ki :)

  • passatgt #66
    nalátod, nem 20 az

    amúgy ezzel a progival lehet tesztelni:

    http://www.magicnotes.com/steelbytes/HD_Speed_ENG.zip
  • 5c0rp330n #65
    mondom hogy teljesen felesleges velem vitatkozni egy kártyáról, ami itt van mellettem fél méterre te pedig fényképen, vagy még azon sem láttad. a táblázatban egyik kártya sem az, amiről én beszéltem. én egy bármilyen 8 gigás Sandisk microsd-ről beszéltem, mutasd meg hol van ez a kártya a táblázatban.
    csak neked, csak most, az én 8 gigás, sima edition kártyám tesztje:

    olvasás ( mindenségit, tényleg nem 20MB/s, csak 18,3..)
    írás
    másolás

    felfoghatatlan, hogy ezt nem képes valaki elhinni. talán most vettél ugyanennyiért tized olyan sebességű noname kártyát, vagy miért ilyen nehéz felfogni a dolgot? érthetetlen.
  • passatgt #64


    Aha tényleg 20mb/s
  • 5c0rp330n #63
    van egy szép idézet:
    "Soha ne vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal"

    és lám, micsoda igazság. már majdnem bele is estem ebbe a hibába, de még időben emlékeztettem magamat erre.
    és még mielőtt bárminemű további válasznak nevezett szitkozódással felelnél, előre leszögezem: részemről lezárva. nem fogok többet válaszolni. soha többet.
  • 5c0rp330n #62
    az, hogy szerinted nekem van-e kártyám vagy nincs, én őszintén szólva leszarom. itt van mellettem pár centire, pontosan tisztában vagyok a sebességével, a márkájával, és hogy mennyiért vettem, és ezt is írtam le, semmi okom nem lenne hazudni, ostobaság lenne. ha pedig valéóban 8 gigás Sandisk microsd kártyád van, és a másolási sebessége olyan lassú, mint állítod, annak csakis egy oka lehet: láma vagy hozzá. vagy a gépeden lévő usb port nem usb 2.0-ás, vagy az oprendszer, vagy a kábel, vagy az eszköz nem támogatja, amiben használod. de ez a te bajod. a Sandisk ilyen típusú kártyájából a sima változat sebessége is annyi, amennyit állítottam, ennél csak gyorsabb létezik. az, hogy nagy szakadék tátong kettőnk között, azt kezd egyre nyilvánvalóbb lenni, a probléma csak ott van, hogy te nem tudod, hogy melyik felén állsz ennek a szakadnéknak. nem egy bölcs dolog mások szellemi képességeit bírálni úgy, hogy nem ismered, azért, mert nem tetszik, amit ír, és akkor eléggé finoman fejeztem ki magam. hasonlóan nem bölcs dolog másnak az írásmódjába belekötni, főleg annak a tükrében, hogy egy netes fórumon vagyunk. én egységesen nem írok nagy kezdőbetüket ilyen helyeken, szóval nem tudom, hogy hol láttál te engem nagy betüket írni mondatok elején. az utóbbi 2 dolog már csak azért sem bölcs dolog, mert semmi köze nincs a vita tárgyához, így közvetett módon saját magad ismerted el a vereséged és adtad a világ tudtára, hogy mennyire primitív egy fasz is vagy.
  • willcox #61
    Kis!
    Mennyi pénzt dobsz fel, hogy bemutassam a kártyámat, és azt is megmondjam, hogy hol lehet kapni? Csak akkor reagálok bármilyen válaszodra, ha elég zsetont mersz feláldozni arra, hogy beéghess.
    Ostoba vagy, de nagyon. Szerintem neked nincs ilyen kártyád, csak olvastál róla, aztán azt harsogod itt.
    Ami az "egyes, leülhetsz"-et illeti: hallottál már arról, hogy mondatot nagy betűvel kezdünk? Tudsz te nagy betűket is írni, láttam. De ha mindennemű tudásod olyan színvonalú, mint ahogy írsz, akkor bizony nagy szakadék tátong kettőnk között.
  • 5c0rp330n #60
    arról, hogy ki hazudik és ki nem, annyit, hogy amennyit én írtam, akörüli árért kapni is, amit írtam, neked pedig nincs 8 gigás Sandisk microsd-d, mert ilyen típusú kártyából a leglassabb, alap változat másolási sebessége 15/20MB/s, ennél csak gyorsabbat kapni ilyen típusból. az pedig, hogy primitív vagdalkozással vádolsz és amit utána írsz, tökéletes ellentmondásban vannak egymással, saját magadat temetted el és tapostad le a sárga földig, nekem már nem is hagytál feladatot. köszi, hogy ettől is megkíméltél. egyes, leülhetsz.
  • willcox #59
    Kis!
    Történetesen te állítottál valamit, amiről kiderült, hogy nem úgy van. A hazugságodat a primitív vagdalkozásoddal akarod leplezni.
    Képzeld, véletlenül nekem is Sandisk kártyám van, de sehol nem tudja azt a sebességet, amiről itt összehazudoztál. Tudom, hogy vannak a Sandisknek nagy sebességű kártyái is, de azok nem is annyiba kerülnek. Te vagy az őstahó, mert fingod sincs, hogy mi egyáltalán a Sandisk választéka. Az, hogy lopottat, használtat egy-két fazon hirdet, az egy dolog. Esetleg a nagy sebességűeket is áron alul. De ilyen helyekről te vásárolj, én nem fogok. Ja, egyébként meg én is magas ívben leszarlak. Olyan alacsony szellemi szintet képviselsz, hogy nem pazarolok rád több betűt.