MTI

Lekapcsolták a kuruc.info honlapját az amerikai szerverről

Lekapcsolták az amerikai Fortress ITX adatközpont szerveréről a kuruc.info honlapot péntek este.

A kuruc.info oldala az interneten egy órával azután már nem volt elérhető, hogy a Fortress ITX képviselője az MTI-vel közölte: a beérkezett panaszok alapján eltávolíttatják a honlapot. "Ezt a weboldalt el fogják távolítani a hálózatunkról" - közölte előzőleg a nevének elhallgatását kérő illetékes.

"Ez a weboldal nem a mi közvetlen ügyfelünk" - tájékoztatott, hozzátéve, felvették a kapcsolatot a kuruc.infóval szerződést kötött szolgáltatóval, amelytől a "sértő tartalmú" portál eltávolítását kérték. (A Fortress ITX nem közvetlenül a weboldalakkal, hanem az azoknak szolgáltatást nyújtó cégekkel áll kapcsolatban.) Arra a kérdésre, hogy a Fortress ITX folytatott-e vizsgálatot a kuruc.info ügyében, az illetékes csak annyit közölt: elrendelték a weboldal eltávolítását. Ennek indokával kapcsolatban jelezte, hogy ez az oldal antiszemita tartalmú. Az antiszemita, rasszista, pornográf és egyéb sértő természetű oldalaknak pedig nincs helyük a hálózatukon - szögezte le. Mint megjegyezte, panaszokat kaptak a kuruc.infóval kapcsolatban, de arról nem számolt be, hogy ki élt panasszal.

Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter ugyancsak pénteken azt mondta az MTI-nek, hogy a kuruc.info július 5-i leállítását "a hazai kormányzati szervek, az amerikai szervek, magyar és amerikai demokratikus jogvédő szervezetek együtt érték el, ami jelentős siker volt" és a jövőben is fellépnek a honlap működtetése ellen. A szélsőséges eszméket hirdető portál néhány napja újra elérhető volt, a honlapot a New Jersey állambeli Cliftonból működtették.

A hírportált eredetileg 2005 végén regisztrálták az arizonai Scottsdale-ben. A honlap forgalma idén július 5-én Dallasban szakadt meg először, miután lekapcsolták főszerverét. Később, sajtóhírek szerint Németországból küldte hibaüzeneti jelét. Néhány nappal később a honlap egy Arizona állambeli szerverről újra indult, de az amerikai hatóságok újra lekapcsoltatták azt. Az oldal többször buzdított tüntetésekre, etnikai, társadalmi csoportok elleni fellépésre, és közzétette a 2006 őszi zavargásokban eljáró bírók személyes adatait, valamint több közszereplő, újságíró fotóját, lakcímét és telefonszámát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szivar #47
    Még jöhet...
  • tar86 #46
    Putyin kell ide
  • uniu #45
    Nem mindegyik nemzetet tudjak megvenni kilora... Pl az oroszok most rendesen helyreraktak oket Gruziaban. (a kurucinfon egy eleg jo cikk van errol is)
  • Sanyix #44
    izrael (egyébként már ezért a szóért is lassan megkövezés jár, rasszizmus címén)
  • JL666 #43
    gyurcsány is pont az szolga. Csak nem a magyar népé, hanem egy másiké...
  • Falánk #42
    Miniszter:
    A miniszter szóról csaknem mindenki tudja, hogy jelentése ’szolga’. A szó pontosabb ókori jelentéséhez akkor jutunk, ha a ministrare igét, melynek jelentése ’szolgálni’ közelebbről megvizsgáljuk. Ha a ministrál (a miséző papnak segédkezik) vagy a ministráns (a miséző papnak segítő személy) szavakból indulunk ki, közelebb jutunk eredeti jelentéséhez. Ugyanis az ókori ministrare elhomályosult összetétel: manus + struere: ’kéz + felrak’ tagokból áll. A ministrare igéből képzett főnév, a minister tehát olyan rabszolgát jelölt, aki gazdája étkezésénél kézbe adta, az asztalra rakta az ételeket. Ez a jelentés halványan mutatkozik a ministrál szóban, ugyanis a ministráns pl. a boros és vizes ampullát a pap kezébe adja.

    Jó lenne, ha a mindenkori miniszterek észben tartanák, s hivatali célkitűzésüknek vallanák, hogy a haza oltárának szolgálói!
  • Kornan #41
    Ezek is jó kérdések , sokat én is jogosnak érzek.
  • Kornan #40
    Jah ezek jó kérdések.Metrot pl szerintem már nem lenne jó abbahagyni,ha már eddig eljutottak.A pénzelvonáshoz meg nem tudok hozzászólni,mert nem vagyok közgazdász,biztos vannak alternatívák.Ez a baj szerintem,sok dolog van amiről tulajdonképpen a hétköznapi emberek döntenek,azzal ,hogy melyik oldalt juttatják a hatalomra.Ezeknek a dolgoknak nem lenne szabad a politikától és a hozzá nem értőktől függeniük.A gazdasági kérdésekben nagy szükség lenne egyetértésre.
  • kjasfhasdfasd #39
    Pontosan így is sokat fizetünk, annyira, hogy már sokmindent nem idehaza, hanem külföldön veszünk meg. (pl szlovák rendszámú autók itthon) Ráadásul, úgy ocsóbb elég sokminden külföldön, hogy akár egy német tanár 3x többet keres, mint nálunk lehet. Nálunk az iskolában (rendszergazda képzés) azt mondták, hogy kizárólag állami cégekhez jó menni, mert ott van csak pénz, kis és középvállalatoknál a túlélésért küzdenek. Miért kell metrót építeni és visszaásni, amikor csőd szélén van az ország? Túl kevesen fizetnek túl sokat. Falun felveszik az embert minimálbérre, ha van munka, aztán kirúgják ha már nincs. Külföldön miért lehet mezőgazdaságból megélni? Miértnem figyelnek oda a politikusok a felvásárlási árakra? Miért van mindenki minimálbéren? És miért van, hogy egyesek alig tudnak megélni, mások meg alig tudják elverni azt a sok pénzt?
    Reformokat meg egy öszödi beszéd után már nem lehet csinálni, ezt mindenki tudja.
    Úgy gondolom, hogy nem minden kizárólag pénz, sokkal inkább hozzáállás kérdése. Már a vasút és a bkv is olyan drága a rezsivel együtt, hogy már nem képes az emberek többsége egy fillérrel se fizetni többet. És mindez valószínűleg azért van, mert a nagymultik játékszerei lettünk. És a kormány még támogatja is a multikat, röhej. Arról nem is beszélve, hogy már szinte mindent eladtak. Várom már mikor fog szálloda nyílni a parlamentben. (Gondoljatok bele, milyen nagy reklám lenne egy szállódának a Szent Korona a lépcsőházban...)
  • uniu #38
    A koltsegvetesre ranezhetsz valamelyik kormanyoldalon, kb lathatod hogy mennyi mire megy el. En pl egy szoci partujsagban lattam egy ilyet kb 1 eve. Jol lathato(lehet h kozmetikazva volt, de igy is szembetuno), hogy annyi penz megy el segelyekre mint amennyi nyugdijra.... es mar vissza is kanyarodtunk a temankhoz.
    Biztos-e hogy az a megoldas, ha az osszes fizetesed 60-70%-nal nagyobb elvonas szukseges, hogy "jobb legyen" ??? Biztos-e, hogy a buzamezok ala kell alagutat furni +50 milliardert ? Vagy Metroba onteni a penzt szamolatlanul ??