MTI

Köszönet a kuruc.info leállításáért az amerikai nagykövetnek

Köszönetet mondott az amerikai nagykövetnek Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, amiért az Egyesült Államok megszüntette a kuruc.info nevű szélsőjobboldali portál működését.

Teleki László MSZP-s országgyűlési képviselő April H. Foley nagykövettel szerdán találkozott Budapesten, az USA külképviseleti székházában. A zárt ajtók mögötti megbeszélést követően Teleki László az MTI-nek azt mondta: a találkozón a magyarországi cigányság helyzetéről, a kormány integrációs terveiről és a diszkrimináció elleni küzdelem eddigi eredményéről, valamint a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság tevékenységéről beszélgettek. A romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott közölte: a romák társadalmi integrációjában nagy szerepe van a helyi programoknak, a megfelelő pénzügyi kondícióknak, de hozzáfűzte, a Roma Integráció Évtizede Programtól is elvárja, hogy az elérje a célközösséget, visszaszorítsa a diszkriminációt.

Teleki László elmondta: köszönetet mondott April H. Foley amerikai nagykövetnek, a cigányság önszerveződéséért, társadalmi helyzetük javításáért végzett eddigi munkájáért. A találkozón szóba került Magyarország utcáin tapasztalható rasszista jelenségek, amelyek erősítik a romákkal szembeni előítéleteket, valamint a Magyar Gárda tevékenysége is - tette hozzá. A szocialista képviselő közölte: köszönetet mondott az Egyesült Államok nagykövetének, hogy mára már nem érhető el a kuruc.info nevű szélsőjobboldali portál, amely amerikai szerverről üzemelt.

Magyarország még a múlt év elején kért adatokat jogsegélykérelem formájában az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumától a kuruc.info honlapot működtető egyesült államokbeli szerverről, de hiába, mert az amerikai törvények alapján nem kapott adatokat a weblap működtetőiről. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavaly augusztusban kért jelentést az igazságügyi tárca vezetőjétől a honlap elleni jogi fellépés lehetőségeiről. "A kuruc.info nevű internetes kiadvány kirekesztő szellemiségéről, gyalázkodó, antiszemita és uszító hangvételéről, a személyiségi jogok, illetve a köztársaság alapértékeinek lábbal tiprásáról vált hírhedtté" - állt Gyurcsány Ferenc akkori levelében.

A szélsőjobboldali eszméket hirdető szerkesztőség 2006. február elsejétől működtette a hírportált. A weboldalt az anonimitást megőrzendő a Domains by Proxy Inc. regisztrálta az arizonai Scottsdale-ben 2005. december 30-án. Az Egyesült Államokban bejegyzett és onnan üzemeltetett honlap forgalma július 5-én Dallasban szakadt meg először, miután lekapcsolták a főszerverét, aztán sajtóhírek szerint Németországból küldte hibaüzeneti jelét. Néhány nappal később a honlap egy Arizona állami szerverről újra indult, de az amerikai hatóságok újra lekapcsoltatták azt. Az oldal, amely több ízben buzdított tüntetésekre, etnikai, társadalmi csoportok elleni fellépésre, és közzétette a 2006 őszi zavargásokban eljáró bírók személyes adatait, valamint több közszereplő, újságíró fotóját, lakcímét és telefonszámát, szerdán délben is elérhetetlen volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Emmegki #64
    Remélem minél hamarabb újraindulnak.

    HAJRÁ KURUCOK!
  • Sanyix #63
    Azért, mert a komcsik aztmondják hogy fúj szélsőjobb, amit évekig mostak mindenki agyába, és akkor a jobbos pártokra is azt mondják hogy fúj szélsőjobb, kapcsolatban vannak a "szélsőjobbosnácicsőcselékkel", és akkor jön a "zemeszpére szavaztam, mer a másikra aszonták szélsőjobb, bár nemtudom miaz, de azé".
    Ha visszafogottan nyomnák nemtudnának a komcsik belekötni.
  • Sanyix #62
    Ja nem véletlenül, hanem azért hogy átmossák mindenki agyát a szarral... aztán van aki magát képezi. Az ilyen emberek egy részét nevezik ma szélsőségesnácicsőcseléknek, mert más a véleményük, és esetlen nem értenek egyet a rendszerrel.
  • uniu #61
    En en munkam nem "szarlapatolas", info mernokkent dolgozok itthon, sokat jarok Becsbe, es ott latom, hogy ugyan ezek a mernokok milyen lehetosegeket es megbecsulest kapnak. Mondhattam volna a nemeteket is vagy a romanokat, akik kevesebb bruttot kapnak mint mi, de a nettojuk joval tobb mint a mienk...

    masik: A fociVB idejen, 100000 millio ember volt Becsben, es mindenki olyan zaszloban/val amilyen drukker volt. Egesz torok, nemet es osztrak legiok voltak, es minden auton legalabb 2 zaszlo... Erdekes modon senki sem mondta a nemeteknek es az osztrakoknak, hogy "nacik" es egyik kisebbsegben sem "keltettek felelmet" a nemet/osztrak zaszlok es emberek latvanya. Meg a dorbezolo punkokat is megturtek, bar 2-3 rendor folyamatosan vigyazott(!!!) rajuk, hozzajuk sem szoltak pedig ott ultek a M.H.Strasse kozepen. Mindekit osszetartott egy dolog: a sajat csapata/nemzete iranti huseg es tisztelet. Nevezhetjuk egy lejaratott szoval is: nemzeti szocializmus.
    Persze ez Magyarorszagon ez az "osszetartozas-erzes" tiltott dolog, mert az emberek igy kevesbe manipulalhatok. Akinek az egeszbol annyi jon le, hogy: "karlengetos, kopasz feherek" na az az igazan szanalmas ember mas szavakkal: "magyar birka".

    ui: a lopas dolgot szinten kikerem magamnak.
    ui2: nem vagyok homofob sem ciganyellenes.
  • JL666 #60
    mekkorra balf*sz vagy. minden 10-20 percben frissitések voltak, új cikkek. X éven keresztül. Tetves másfél milliónál jóval többet ér, ami energiát ők beleadtak. Adok neked én is másfél misit, ha beleölsz valamibe ennyi energiát, mondjuk jöhetnél betonozni. De látom legalább te is olvasod.
  • Laci082 #59
    Persze, itt is burkoltan közlik, hogy "vagy pénz küggyé, vagy haggyá békén minket". Az egész oldal kb év eleje óta másról nem szólt mint a tarhálásról. Saját bevallásuk szerint is majd másfél millió forintot dobtak nekik össze a szegény, sanyargatott magyarok. Ha ők ennyit bevallanak akkor az valójában sokkal több. Sikerült az akció, most hirtelen mindenhol lekapcsolják őket. Érdekes...
  • kutyak #58
    Koge, az baj, hogy a jelenlegi vezetés csak úgy tudja megoldani a problémákat, hogy még több adót szed (valójában ők úgy gondolják, hogy ezzel meg tudnák oldani). Szerintem tévednek, az egészségügy problémáira nem a profitorientált tulajdonos a megoldás (aki mellesleg valakinek a valakije), és a közoktatásra nem a tandíj a megoldás. Valójában mindkét problémára egy ütőképes szakmai stáb, akit a kormányzat (és az ellenzék) támogat, akiknek nem a mutyizáson jár az eszük, hanem tényleg motiváltak.

    A "sokat lop a politikus (te is lopnal)" kijelentésedes - bár nem nekem szólt, egyszerűen kikérem magamnak. A jelenlegi politikusok (és sleppjük) tényleg sokat lop, de azért vannak olyan emberek, akik hasonló pozícióban tisztességesek maradnának. Én például nem tudnék úgy tükörbe nézni, hogy tudom, hogy hazudtam.
  • JL666 #57
    hol lácc te karlengetőket?!

  • Koge #56
    " Elérhetőségünk változatlanul él: [email protected]
    Köszönjük a több ezer biztató, együttérző, támogatásról biztosító levelet, de inkább azok ragadjanak e célból billentyűzetet, akik anyagilag vagy ötletekkel tudják segíteni újraindulásunkat, mert rengeteg idő és energia pazarlódik 2 soros részvétnyilvánító levelek olvasgatására. Köszönjük. "

    Nekem ez a mondat kicsit pofatlan. De biztos en vagyok az egyetlen aki szerint a buszkeseg nem utolso dolog.
  • AbyssLord #55
    Na jó, kedves leszek, és ezt a magas labdát most kihagyom...

    (bár nem volt könnyű)