MTI

Letiltották az orosz szélsőségesek honlapját

Az orosz internet-felhasználók számára hozzáférhetetlenné tették a hatóságok azt a honlapot, amelyen a minap megjelent "a nép ellenségeinek" listája az illetők lakcímével és telefonszámával.

A szélsőségesen nacionalista honlapot külföldön jegyezték be és külföldi szerverről működik, de ez nem akadályozta meg, hogy az orosz internet-olvasók számára elérhetetlenné tegyék - jelentette az Interfax hírügynökség hétfőn. A letiltáshoz az Interfax hírügynökség forrásai szerint "közük van" az orosz rendvédelmi szerveknek, amelyek a botrányos lista megjelenésének körülményeit vizsgálják. Az ügyészségnél nem akartak nyilatkozni az ügyről.

Az "Orosz nép ellenségeinek" listáján számos más ismert jogvédő és antifasiszta mellett olyan személyiségek szerepeltek, mint Ludmilla Alekszejeva, a Moszkvai Helsinki Csoport vezetője, Alekszandr Verhovszkij, a Szélsőségesség-ellenes Központ igazgatója, és Alla Gerber, a Holokauszt Alapítvány vezetője. A honlap mindannyiukról komplett dossziét közölt, lakcímmel, telefonszámmal, útlevélszámmal és számos más, bizalmas személyes adattal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #6
    Nem, az elérhetetlenné tétel egy kissé durvább, ugyanis ahhoz vagy minden szolgáltatónak kellett odaszólni, hogy: elvtárs, ez megyen a tiltólistára, vagy ha van ott is egy BIX szerű központi hely, akkor ott
    Szóval nem kis hatalom kelhetett hozzá.
    De mit is várunk egy olyan országban, ahol a Putyin elvtársról kacsát(?) lehozó újságot ... nem, nem kártérítésre ítélték ... villámgyorsan megszüntették
  • bakagaijin #5
    Ácsi! Nem bezáratták azt az oldalt, hanem Oroszországból tették elérhetetlenné. A kettő nagyon nem ugyanaz.
  • mrzed001 #4
    politika, már megint a politika ... nem ide való
    Lényegében Oroszország nem véletlenül szerepel a csúcson a sajtó elnyomásáról szóló listán (ennél ugyebár csak a kínai állami diktatúra keményebb)
    Csendben jegyzem meg, hogy Magyarország is kimagaslóan "jó" helyen végzett, közel a tophoz.
    És miért is nem zárták be az amecsik a kuruc.info-t? Mert röhögőgörcsöt kaptak, hogy a land of the freet felszólította a magyar állami gépezet elvtársi karéja, hogy szólásszabadság ide, vagy oda ennek itt kussolni kell.
    A válaszuk röviden ennyi volt: MEGALOL .... GIGALOL
    De mint már említettem itt nem politizálunk.
  • bvalek2 #3
    Azért, mert a kuruc.info a labancoké. Nekik pedig nem érdekük bezárni a saját FUD kampányukat...
  • Cat #2
    Érdekes, hogy az oroszok be tudják záratni a saját "kuruc.infojukat", míg a magyarok nem. Vagy talán nem is akarják letiltani az elérését?
  • rigidus #1
    > ... szélsőségesen nacionalista ...

    Aha, ez olyan lesz mint az USA-ban a "terrorista".

    > ... antifasiszta ...

    Ez is ismeros lesz. Vegyel elo Budapest valamelyik nagyobb teren egy nagymeretu nemzeti zaszlot es varj az elso "antifasiszta" rendorre (aki elteteti veled mert a "fasizmus" meg a "nacizmus" csunya dolog)