Berta Sándor

Olimpia: alacsony szörfölési sebességek?

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) képviselői újabb egyeztetéseket folytattak a Pekingi Nyári Olimpiai Játékok szervezőbizottságával.

A NOB vezetői többek között azért kezdeményezték a megbeszélést, mert tiltakozni akartak a cenzúra, illetve a sajtóközpont alacsony internetes sebességei ellen. Utóbbi különösen megnehezítheti majd a tudósítók munkáját. Minderről Kevin Gosper, a NOB sajtóügyekért felelős vezetője beszélt a dpa német hírügynökségnek. Gosper elmondta, hogy a tárgyalásokon Gilbert Felli, a NOB olimpiai ügyekért felelős igazgatója és a pekingi szervezőbizottság vezetői vettek részt. Gosper áprilisban már ígéretet kapott a szervezőktől, hogy a külföldi tudósítók munkáját nem fogja megnehezíteni az online cenzúra. Az elmúlt napokban vált egyre biztosabbá, hogy Kínában az olimpia idejére is marad a cenzúra és továbbra is elérhetetlenek lesznek az emberi jogi szervezetek honlapjai és a helyi hatóságok által kritikus tartalmúnak minősített portálok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • torcipepe #2
    ha már annyit ráköltöttek az olimpiára, azt már igazán megoldhatták volna, hogy külön legyen a belföldi és a külföldi sajtósok központja. így a külföldi tudósítók korlátozás nélkül működhetnének, a belföldieknek meg maradna a párt által cenzúrázott tartalom. mert ugye Kína népköztársaság, akárcsak MO a szovjet megszállás idején.
  • Ajnasz #1
    heh, mit vartak, meleg hogolyot?