Gyurkity Péter

Az MSI bejelentette a Wind laptopot

Az MSI végre hivatalosan is lerántotta a leplet saját mobil megoldásáról, amely Wind néven jelenik meg a piacon. Az Asus szintén nem tétlenkedik, az Eee PC sorozat legújabb tagja azonban már nem nevezhető olcsónak.

A Wind néven készülő fejlesztésekről már több alkalommal beszámoltunk, mivel a cég nem tudta megakadályozni az információmorzsák kiszivárgását. Egyértelműnek tűnt, hogy az Asus Eee PC sikere láttán ők is valami hasonló elérésére törekednek, és ezt egy új, 10 hüvelykes kijelzővel ellátott, viszonylag olcsó laptop megjelenésétől várják. Most végre elkészültek a megoldással és hivatalosan is bejelentették azt.

A Wind három különböző színben (fekete, fehér és rózsaszín) érkezik, pontos méretei a következők: 260 x 180 x 19 x 31,5 mm. Lelke egy Intel Atom processzor, amely ebben az esetben is 1,6 GHz-es órajelen fut, a kijelző mérete pedig a korábbi híreszteléseknek megfelelően 10 hüvelyk (1024 x 600 pixeles felbontás). A laptopok alapjában véve két változatban érkeznek, ezek lehetnek Linux, illetve Windows operációs rendszerrel felszereltek. A memória mérete legfeljebb 2 GB, míg háttértárolóként egy 80 GB-os hagyományos merevlemez dolgozik a megoldásban. Vezetéknélküli elérés és beépített webkamera szintén elérhető, a készülék súlya pedig 1 kg alatt marad.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az U100 típusjelzéssel megjelenő laptopok a hónap vége előtt bukkannak majd fel a boltok polcain - az egyes régiókról és a pontos eloszlásról nem érkezett hír. Linux esetén az ár 400 dollár, míg Windows XP-vel már 500 dollár, ami szintén nem nevezhető olcsónak. A 8,9 hüvelykes változatok megjelenése szóbeszéd tárgya, ám erről hivatalos információ még mindig nem jelent meg.

Az Asus eközben az Eee PC 901 mellett a legújabb változatról is lerántotta a leplet, ez az 1000-es jelzést kapta. Itt elsősorban a nagyobb, 10 és 10,2 hüvelykes kijelző érdemel említést, a processzor ugyanúgy 1,6 GHz-es Intel Atom, a memória legfeljebb 2 GB, a merevlemez pedig 80 GB-os - kísérteties a hasonlóság. Az 1,45 kg súlyú készüléknél LAN, Bluetooth és webkamera funkció egyaránt elérhető, az árat a források 650 dollár körülre teszik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #37
    a fuji s4572 pl. egy spirálfüzet
    ez szinte bármilyen táskában kényelmesen elfér

    a szokásos 15,4-es szériákkal viszont már nem egyszer kellett nekem is bírkóznom
    azok normálisan semmilyen táskába nem férnek, max a saját laptoptáskájukba

    de a legjobb amikor fóliázottak, vagy ilyen sima, maszatolható borítással jönnek, külön élmény azon aggódni milyen lesz egy normális táskából való egyszeri utazás után a felülete.. :))
  • Mice #36
    drabális - milyen?

    itt mindenki ilyen vézna?
  • valamit #35
    A 4. dimenzió a képernyő mélysége a virtuális térben :)
  • Ronny #34
    a linuxos verzióban itt is csak 3cellás akksi van, tehát fele annyi ideig bírja!
  • The Garrett #33
    külföldi reviewban nézegettem az üzemidőket, és atom proci ide vagy oda , ezek is 2-3 óráig bírják.
    Nem úgy volt hogy az atom procis notik 2-3x tovább fogják bírni mint a mostaniak? :/
    Egyedül az eee901 / 1000 szeriaba igérnek 5-7 óra üzemidőt 6cellás aksikkal+ atommal... kénytelen leszek kivárni mig ezeknek lejjebb megy az ára "olcsólaptop" kategóriába :(
  • PíszLávJuniti #32
    lál, tényleg :)
    meggörbítette a teret
  • AgentKis #31
    "EEE pedig 164*225 (utóbbi gyakorlatilag C5-ös boríték méret, azaz az A5-ös papírhoz tartozó borítéké)." Ha a5 laméretű lenne, akkor bele is tehetnénk a C5 borítékba...
  • AgentKis #30
    "pontos méretei a következők: 260 x 180 x 19 x 31,5 mm." Akkor ez 4 dimenzós??
  • macleod2005 #29
    pofás kis kacat, kipróbálnám szívesen, egyedül a bill. lehet az ami már nagyon a határon van, a 12 colos amilo notin is még éppen hogy használható, szakdolgozatot már nem tudnám rajta megírni lehet .
    Csak így tovább, még pár év és elfér a zsebembe, és lesz benne gps meg gsm modul is.
  • valamit #28
    Szvsz. ezt úgy érdemes nézni, hogy A4-es vagy A5-ös. (pl., hogy mekkora irattartó) Az A4 az 210*297, az A5 148*210. Az MSI 180*260, az EEE pedig 164*225 (utóbbi gyakorlatilag C5-ös boríték méret, azaz az A5-ös papírhoz tartozó borítéké).